

Grillad torskryggsfiléer i en kryddad yoghurtmarinad
Torskfiléer marinerade i en mild currykryddad yoghurtmarinad med lime- och korianderaioli och grillad sötpotatis.
Ingredienser
Till torskryggsfiléerna:
Till lime- och korianderaiolin:
Till de grillade sötpotatisarna:
Förberedelse
Steg 1
För att göra marinaden: Blanda samman yoghurt, citronjuice, olivolja, sojasås, marmelad, timjan, currypulver och peppar. Pensla fiskfiléerna med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 30 minuter, tills det är dags att börja grilla.
Steg 2
Förbered marinaden genom att tvätta limefrukten under varmt vatten och sedan klappa den torr. Skölj av den färska koriandern. Riv lite skal, skär limefrukten på mitten och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman majonnäs, limeskal och limejuice, vitlök, honung, koriander och sojasås i en skål. Tillsätt peppar efter smak.
Steg 3
Skala sötpotatisen, skölj av dem och skär i tärningar (cirka 2x2 cm). Skölj av vårlökarna, dela dem och skölj igen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman vitlök, sötpotatis, vårlök, sojasås, olivolja och rosmarin. Tillsätt peppar efter smak.
Steg 4
Lägg sötpotatisen på grillen i ca 15-20 minuter och torskfiléerna på grillen i ca 6-10 minuter beroende på värme (stäng locket om din grill har ett sådant). Servera tillsammans med lime- och korianderaioli.
Tip:
Marinaden smakar bra på vit fisk men fungerar lika bra på kalkonbröst eller köttskivor.
Recept-ID: 866
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer