Soja-chili-karamell-kycklingvingar
Soja-chili-karamell-kycklingvingar

Soja-chili-karamell-kycklingvingar

4,0 20 Betyg
Total tid 50 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Ingredienser

6 Portioner
1 kg
kycklingvingar
4 msk
farinsocker
2 msk
risvinäger
2 
röda chilifrukter, finhackade, plus lite mer att arrangera med
1 msk
sesamfrön
2 
citroner, halverade och bräserade till serveringen
Näringsinnehåll (per portion):1.217 kJ / 291 kcal
15,1 gFett
24,4 gProtein
14,2 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 220 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 7. Lägg kycklingvingarna på en grund bakplåt och stek dem i 20 minuter i ugnen.

Steg 2

Blanda resten av ingredienserna till en sås. Ta ut kycklingvingarna ur ugnen, häll såsen över och blanda väl tills kycklingvingarna är jämnt täckta med såsen. Stek i 15–20 minuter tills kycklingvingarna är klibbiga och färdiga. Vänd kycklingvingarna var femte minut så att sockret inte bränns vid och vingarna är jämnt täckta med såsen. Ta ut ur ugnen och lägg på ett serveringsfat, ta upp resten av såsen från bakplåten och pensla kycklingvingarnas ovansida med den. Låt svalna lite innan de serveras. Strö över lite chili. Droppa saften från de bräserade citronerna över kycklingvingarna och servera.

Recept-ID: 146

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Sätt ugnen på 220 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 7. Lägg kycklingvingarna på en grund bakplåt och stek dem i 20 minuter i ugnen.

Blanda resten av ingredienserna till en sås. Ta ut kycklingvingarna ur ugnen, häll såsen över och blanda väl tills kycklingvingarna är jämnt täckta med såsen. Stek i 15–20 minuter tills kycklingvingarna är klibbiga och färdiga. Vänd kycklingvingarna var femte minut så att sockret inte bränns vid och vingarna är jämnt täckta med såsen. Ta ut ur ugnen och lägg på ett serveringsfat, ta upp resten av såsen från bakplåten och pensla kycklingvingarnas ovansida med den. Låt svalna lite innan de serveras. Strö över lite chili. Droppa saften från de bräserade citronerna över kycklingvingarna och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.