Soja-chili-karamell-kycklingvingar
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 220 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 7. Lägg kycklingvingarna på en grund bakplåt och stek dem i 20 minuter i ugnen.
Steg 2
Blanda resten av ingredienserna till en sås. Ta ut kycklingvingarna ur ugnen, häll såsen över och blanda väl tills kycklingvingarna är jämnt täckta med såsen. Stek i 15–20 minuter tills kycklingvingarna är klibbiga och färdiga. Vänd kycklingvingarna var femte minut så att sockret inte bränns vid och vingarna är jämnt täckta med såsen. Ta ut ur ugnen och lägg på ett serveringsfat, ta upp resten av såsen från bakplåten och pensla kycklingvingarnas ovansida med den. Låt svalna lite innan de serveras. Strö över lite chili. Droppa saften från de bräserade citronerna över kycklingvingarna och servera.
Recept-ID: 146
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer