Fläskgyrosbowl i grekisk stil
Fläskgyrosbowl i grekisk stil

Fläskgyrosbowl i grekisk stil

4,5 13 Betyg
Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Denna välsmakande, varma bowl är inspirerad av smaker från Grekland, som kombinerar pärlkorn, stekt fläskgyros, lök, tomater och paprika, toppat med smulad fetaost och oliver.

Ingredienser

2 Portioner
50 g
(grovt) pärlkorn
1 
lök
1 
vitlöksklyfta
100 g
körsbärstomater
1 
stor gul spetsig paprika
Nymalen peppar
Oregano, gnuggad
250 g
gyros (alternativ: se tips)
100 g
Feta
10 
marinerade oliver
Näringsinnehåll (per portion):2.552 kJ / 608 kcal
34,1 gFett
42,3 gProtein
30,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Förbered pärlkorn enligt anvisningarna på förpackningen. Skär löken i fina ringar och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i halvor Skär paprikan i strimlor.

Steg 2

Fräs lök, vitlök, tomater och paprika i 1 tsk uppvärmd sesamolja i 5-8 minuter och krydda med teriyakimarinad, mald peppar och oregano.

Steg 3

Stek fläskgyros i 1 tsk uppvärmd sesamolja i ca 5 minuter. Smula ner fetan.

Steg 4

Lägg upp pärlkorn, grönsaker och det stekta fläsket i skålar, strö över fetaosten, garnera med oliverna och servera.

Tips

Om du inte hittar färdiga kryddade gyros, skär helt enkelt några fläskkotletter i tunna strimlor och blanda med en gyros kryddblandning. Eller blanda med teriyakimarinad och lite oregano istället.

Ringla över rostad vitlöksolja.

Recept-ID: 1045

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Förbered pärlkorn enligt anvisningarna på förpackningen. Skär löken i fina ringar och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i halvor Skär paprikan i strimlor.

Fräs lök, vitlök, tomater och paprika i 1 tsk uppvärmd sesamolja i 5-8 minuter och krydda med teriyakimarinad, mald peppar och oregano.

Stek fläskgyros i 1 tsk uppvärmd sesamolja i ca 5 minuter. Smula ner fetan.

Lägg upp pärlkorn, grönsaker och det stekta fläsket i skålar, strö över fetaosten, garnera med oliverna och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.