Fläskgyrosbowl i grekisk stil
Denna välsmakande, varma bowl är inspirerad av smaker från Grekland, som kombinerar pärlkorn, stekt fläskgyros, lök, tomater och paprika, toppat med smulad fetaost och oliver.
Förberedelse
Steg 1
Förbered pärlkorn enligt anvisningarna på förpackningen. Skär löken i fina ringar och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i halvor Skär paprikan i strimlor.
Steg 2
Fräs lök, vitlök, tomater och paprika i 1 tsk uppvärmd sesamolja i 5-8 minuter och krydda med teriyakimarinad, mald peppar och oregano.
Steg 3
Stek fläskgyros i 1 tsk uppvärmd sesamolja i ca 5 minuter. Smula ner fetan.
Steg 4
Lägg upp pärlkorn, grönsaker och det stekta fläsket i skålar, strö över fetaosten, garnera med oliverna och servera.
Tips
Om du inte hittar färdiga kryddade gyros, skär helt enkelt några fläskkotletter i tunna strimlor och blanda med en gyros kryddblandning. Eller blanda med teriyakimarinad och lite oregano istället.
Ringla över rostad vitlöksolja.
Recept-ID: 1045
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer