Färska vårrullar med teriyaki-aubergine

Total tid 30 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner

Till teriyaki-auberginen:

1 
stor aubergine
3 msk
vegetabilisk olja
1 msk
ljus sirap (alternativt: agavesirap)
1 msk
sesamolja

Till fyllningen:

1 
röd paprika
1 
stor morot
 ½ 
slanggurka
1 
huvud gemsallat (hjärtsallat)
1 knippe
färsk mynta
12 st
rispapper
150 g
kokta risnudlar

Till såsen:

1 
vitlöksklyfta
2 tsk
sesamfrön
3 msk
limesaft
1 msk
ljus sirap (alternativt: agavesirap)
1 msk
salladslöksringar
Näringsinnehåll (per portion): 1675 kJ  /  400 kcal
14,3 g Fett
10,7 g Protein
54,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till teriyaki-auberginen: Ansa, skölj och tärna auberginen (ca 1 x 1 cm). Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stekpanna på hög värme, bryn auberginen hastigt runtom och ta upp den ur pannan. Sätt ned värmen och häll ned Teriyakimarinad, sirap och sesamolja i stekskyn. Låt koka upp, tillsätt auberginen och låt det småkoka i 3–4 minuter. Droppa då ofta skysås över auberginen.

Steg 2

Till fyllningen: Halvera, ansa och skölj paprikan, ansa och skala moroten, ansa och skölj slanggurkan. Ansa och strimla grönsakerna mycket fint. Ansa, skölj och slunga gemsallaten och myntan torra.

Steg 3

Doppa rispappret helt kort i varmt vatten och lägg den på en fuktig duk. Lägg på varje rispapper 1 sallatsblad, risnudlar, teriyaki-aubergine, grönsaksstrimlor och mynta. Rulla försiktigt ihop rispappret och halvera rullarna.

Steg 4

Till såsen: Skala och pressa vitlöken och rör ihop den med teriyakimarinaden, sesamfröna, limesaften, sirapen och salladslöken. Servera de färska vårrullarna med såsen.

Recept-ID: 143

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Till teriyaki-auberginen: Ansa, skölj och tärna auberginen (ca 1 x 1 cm). Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stekpanna på hög värme, bryn auberginen hastigt runtom och ta upp den ur pannan. Sätt ned värmen och häll ned Teriyakimarinad, sirap och sesamolja i stekskyn. Låt koka upp, tillsätt auberginen och låt det småkoka i 3–4 minuter. Droppa då ofta skysås över auberginen.

Till fyllningen: Halvera, ansa och skölj paprikan, ansa och skala moroten, ansa och skölj slanggurkan. Ansa och strimla grönsakerna mycket fint. Ansa, skölj och slunga gemsallaten och myntan torra.

Doppa rispappret helt kort i varmt vatten och lägg den på en fuktig duk. Lägg på varje rispapper 1 sallatsblad, risnudlar, teriyaki-aubergine, grönsaksstrimlor och mynta. Rulla försiktigt ihop rispappret och halvera rullarna.

Till såsen: Skala och pressa vitlöken och rör ihop den med teriyakimarinaden, sesamfröna, limesaften, sirapen och salladslöken. Servera de färska vårrullarna med såsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.