Marinerad grillax
Ingredienser
Grillade grönsaker:
Grillad vattenmelon:
Förberedelse
Steg 1
Riv av apelsinskalet med ett fint rivjärn och ställ undan. Halvera apelsinen och pressa ned saften i skål, tillsätt Kikkoman sojasås och Ponzu citrus sojasås och blanda väl. Skölj och skär laxen i bitar på 200 g. Lägg i skålen med marinaden (med skinnet uppåt) och låt marinera i 30 minuter.
Steg 2
Förbered dressingen för grönsakerna: Rör ihop ponzusåsen med olivoljan, oregano och peppar. Halvera körsbärstomaterna, skiva squashen och löken och lägg dem tillsammans med svampen på en grillbricka. Droppa dressingen över det hela och grilla ett par minuter på båda sidorna. Grilla vattenmelonskivorna direkt på gallret och droppa över ponzusåsen.
Steg 3
Ta upp laxen ur marinaden och klappa torrt med kökspapper. Lägg på grillen (med skinnet nedåt) och grilla den knaprig, vänd och grilla den andra sidan i 2–3 minuter. Servera med grillade grönsaker och vattenmelon.
Recept-ID: 217
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer