Marinerad grillax

Total tid 60 Min.
60 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
800 g
laxfilé med skinn
1 
apelsin
4 msk
olivolja
blandning av valfria örter: koriander, persilja, mynta

Grillade grönsaker:

200 g
körsbärstomater
200 g
gul squash
100 g
rödlök
7 
skogssvampar eller champinjoner
svartpeppar
3 msk
olivolja
4 tsk
torkad oregano

Grillad vattenmelon:

4 skiva
vattenmelon
Ponzusås att droppa över

Förberedelse

Steg 1

Riv av apelsinskalet med ett fint rivjärn och ställ undan. Halvera apelsinen och pressa ned saften i skål, tillsätt Kikkoman sojasås och Ponzu citrus sojasås och blanda väl. Skölj och skär laxen i bitar på 200 g. Lägg i skålen med marinaden (med skinnet uppåt) och låt marinera i 30 minuter.

Steg 2

Förbered dressingen för grönsakerna: Rör ihop ponzusåsen med olivoljan, oregano och peppar. Halvera körsbärstomaterna, skiva squashen och löken och lägg dem tillsammans med svampen på en grillbricka. Droppa dressingen över det hela och grilla ett par minuter på båda sidorna. Grilla vattenmelonskivorna direkt på gallret och droppa över ponzusåsen.

Steg 3

Ta upp laxen ur marinaden och klappa torrt med kökspapper. Lägg på grillen (med skinnet nedåt) och grilla den knaprig, vänd och grilla den andra sidan i 2–3 minuter. Servera med grillade grönsaker och vattenmelon.

Recept-ID: 217

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Riv av apelsinskalet med ett fint rivjärn och ställ undan. Halvera apelsinen och pressa ned saften i skål, tillsätt Kikkoman sojasås och Ponzu citrus sojasås och blanda väl. Skölj och skär laxen i bitar på 200 g. Lägg i skålen med marinaden (med skinnet uppåt) och låt marinera i 30 minuter.

Förbered dressingen för grönsakerna: Rör ihop ponzusåsen med olivoljan, oregano och peppar. Halvera körsbärstomaterna, skiva squashen och löken och lägg dem tillsammans med svampen på en grillbricka. Droppa dressingen över det hela och grilla ett par minuter på båda sidorna. Grilla vattenmelonskivorna direkt på gallret och droppa över ponzusåsen.

Ta upp laxen ur marinaden och klappa torrt med kökspapper. Lägg på grillen (med skinnet nedåt) och grilla den knaprig, vänd och grilla den andra sidan i 2–3 minuter. Servera med grillade grönsaker och vattenmelon.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.