

Julgravad lax och curry-spetskålsallad
Ingredienser
Till gravningslagen:
Till curry-spetskålsalladen:
Till koriandermajonnäsen:
Förberedelse
Steg 1
Hetta upp jordnötsolja i en kastrull, fräs vitlöken utan att den får färg. Tillsätt sockret, kanelstängerna och stjärnanisen, deglasera med sojasåsen, låt koka upp och ställ sedan kallt. När gravningslagen svalnat, häll den över laxen i ett glas- eller keramikkärl, täck över och ställ kallt i kylskåpet i tre till fyra dagar, vänd då och då.
Steg 2
Skär bort rotstocken från spetskålen, strimla resten i ca 3 mm breda strimlor, tillsätt lite salt och låt dra över natten. Nästa dag: Tillsätt de småskurna schalottenlökarna, valnötsoljan, hallonvinägern och den sötsura såsen. Skölj och tunnskiva mangon och ananasen, tillsätt till spetskålen. Smaka till sist av med curry, socker och nymalen peppar.
Steg 3
Rör ihop majonnäsen, crème fraîchen och den söta sojasåsen till en homogen blandning. Tillsätt nu koriandern, sötcitronjuicen, vitlöken, ingefärsknölarna och den rivna ingefäran. Smaka sedan av med nymalen peppar, curry och ingefärssirap.
Steg 4
Tunnskiva laxen för serveringen och arrangera den ovanpå curry-spetskålsalladen. Servera med koriandermajonnäs och lite bröd.
Recept-ID: 340
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer