Små laxfilér med ponzu
Förberedelse
Steg 1
Skär laxen i en jämnstor bit – som till sashimi. Salta en aning. Skiva och stek vitlöken knaprig. Ansa, tärna och mosa rättikan tillsammans med ponzusåsen.
Steg 2
Hetta upp olja i en panna och bryn laxen hastigt på båda sidor på hög värme (för att få ytan färdig). Ta upp ur pannan och låt svalna något. Strimla laxen och lägg upp på ett fat. Garnera med de finskurna salladslöksringarna och den knapriga vitlöken och droppa över Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås. Servera med ponzu-rättika-dippen.
Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.
Recept-ID: 321
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer