Små laxfilér med ponzu

Ingredienser

4 Portioner
200 g
färsk lax
1 nypa
salladslök
80 g
rättika
2 
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
shichimikrydda eller chili

Förberedelse

Steg 1

Skär laxen i en jämnstor bit – som till sashimi. Salta en aning. Skiva och stek vitlöken knaprig. Ansa, tärna och mosa rättikan tillsammans med ponzusåsen.

Steg 2

Hetta upp olja i en panna och bryn laxen hastigt på båda sidor på hög värme (för att få ytan färdig). Ta upp ur pannan och låt svalna något. Strimla laxen och lägg upp på ett fat. Garnera med de finskurna salladslöksringarna och den knapriga vitlöken och droppa över Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås. Servera med ponzu-rättika-dippen.

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Recept-ID: 321

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär laxen i en jämnstor bit – som till sashimi. Salta en aning. Skiva och stek vitlöken knaprig. Ansa, tärna och mosa rättikan tillsammans med ponzusåsen.

Hetta upp olja i en panna och bryn laxen hastigt på båda sidor på hög värme (för att få ytan färdig). Ta upp ur pannan och låt svalna något. Strimla laxen och lägg upp på ett fat. Garnera med de finskurna salladslöksringarna och den knapriga vitlöken och droppa över Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås. Servera med ponzu-rättika-dippen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.