Gunkan Maki Sushi med räka och gurka
Tillagning och ingredienser till gunkan maki-sushi med räkor, gurka och keso.
Förberedelse
Steg 1
Blanda gurktärningar, räkbitar och färskost i en skål.
Steg 2
Skär 1 noriark: skär en remsa på 3 cm på ena sidan mot linjerna och lägg åt sidan
Steg 3
Skär 4 nori-remsor med de angivna linjerna och lägg åt sidan (ca 3 cm x 15 cm 4 ark).
Steg 4
Forma 4 x 20 g sushiris till ovala bollar med blöta fingrar.
Steg 5
Lägg en nori-remsa runt varje boll, "limma" den med några korn av det klibbiga riset och tryck till ordentligt.
Steg 6
Lägg en portion av den förberedda gurk/räk-blandningen på varje risboll.
Steg 7
Dekorera gunkan med gurka och räkor och servera med Kikkoman sojasås.
Tips:
När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.
*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)
450 g (540 ml) japanskt ris
450 ml vatten
Koka ris först och smaka sedan av med
100 ml Kikkoman krydda för sushiris
eller alternativt:
70 ml risvinäger
30 g socker
15 g salt
Recept-ID: 945
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer