Gunkan Maki Sushi med räka och gurka
Gunkan Maki Sushi med räka och gurka

Gunkan Maki Sushi med räka och gurka

Total tid15 Min.
15 Min.Tid för förberedelse

Tillagning och ingredienser till gunkan maki-sushi med räkor, gurka och keso.

Ingredienser

4 Portioner
2 msk
tärnad gurka
2 msk
hackade, tillagade räkor
1 msk
färskost med örter
1 
noriark
80 g
tillagat sushiris*

Till servering:

Gurka
räkor
Näringsinnehåll (per portion):226 kJ / 54 kcal
1,3 gFett
3,6 gProtein
6,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanda gurktärningar, räkbitar och färskost i en skål.

Steg 2

Skär 1 noriark: skär en remsa på 3 cm på ena sidan mot linjerna och lägg åt sidan

Steg 3

Skär 4 nori-remsor med de angivna linjerna och lägg åt sidan (ca 3 cm x 15 cm 4 ark).

Steg 4

Forma 4 x 20 g sushiris till ovala bollar med blöta fingrar.

Steg 5

Lägg en nori-remsa runt varje boll, "limma" den med några korn av det klibbiga riset och tryck till ordentligt.

Steg 6

Lägg en portion av den förberedda gurk/räk-blandningen på varje risboll.

Steg 7

Dekorera gunkan med gurka och räkor och servera med Kikkoman sojasås.

Tips:

När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

450 g (540 ml) japanskt ris
450 ml vatten
Koka ris först och smaka sedan av med

100 ml Kikkoman krydda för sushiris
eller alternativt:

70 ml risvinäger
30 g socker
15 g salt

Recept-ID: 945

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Blanda gurktärningar, räkbitar och färskost i en skål.

Skär 1 noriark: skär en remsa på 3 cm på ena sidan mot linjerna och lägg åt sidan

Skär 4 nori-remsor med de angivna linjerna och lägg åt sidan (ca 3 cm x 15 cm 4 ark).

Forma 4 x 20 g sushiris till ovala bollar med blöta fingrar.

Lägg en nori-remsa runt varje boll, "limma" den med några korn av det klibbiga riset och tryck till ordentligt.

Lägg en portion av den förberedda gurk/räk-blandningen på varje risboll.

Dekorera gunkan med gurka och räkor och servera med Kikkoman sojasås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.