

Smakfull tofuburgare med glädje
Sätt tänderna i den goda världen av vegetariska läckerheter med denna aptitretande hamburgare med karamelliserad tofu och svamp. Toppad med en kryddig sås är denna burgare ett underverk för dem som är sugna på ett köttfritt mästerverk!
Förberedelse
Steg 1

120 g trädgårdschampion – ½ citron (för juice) – 1 msk olivolja
Skär svamparna i skivor, gnid in dem med citronsaft och stek i olivolja.
Steg 2

180 g rökt tofu – 1 msk potatismjöl – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk honung
Skär tofun i hälften på längden, täck med potatismjöl och stek i Kikkoman Sesamolja tills den är gyllenbrun. Värm Kikkoman-sojasås med honung i en annan panna och karamellisera den stekta tofun i den.
Steg 3

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk kryddig ketchup – 1 tsk majonnäs – 2 msk hackad persilja – 1 tsk hackad chili – 2 brödbullar – 20 g rucolasallad – 1 tomat
Blanda ingredienserna till såsen. Skär upp brödbullarna och arrangera rucolasalladen, 2 skivor tomat och stekt tofu och svamp på de nedre halvorna. Bred såsen över tofun och täck med de övre halvorna av brödet.
Recept-ID: 1249
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer