Smakfull tofuburgare med glädje

Total tid 25 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Sätt tänderna i den goda världen av vegetariska läckerheter med denna aptitretande hamburgare med karamelliserad tofu och svamp. Toppad med en kryddig sås är denna burgare ett underverk för dem som är sugna på ett köttfritt mästerverk!

Ingredienser

2 Portioner
120 g
trädgårdschampion
 ½ 
citron (för juice)
1 msk
olivolja
180 g
rökt tofu
1 msk
potatismjöl
2 msk
honung

Sås:

2 msk
kryddig ketchup
1 tsk
majonnäs
2 msk
hackad persilja
1 tsk
hackad chili

Dessutom:

2 
brödbullar
20 g
rucolasallad
1 
tomat
Näringsinnehåll (per portion): 2932 kJ  /  701 kcal
33,5 g Fett
26 g Protein
74 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

120 g trädgårdschampion –  ½  citron (för juice) – 1 msk olivolja

Skär svamparna i skivor, gnid in dem med citronsaft och stek i olivolja.

Steg 2

180 g rökt tofu – 1 msk potatismjöl – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk honung

Skär tofun i hälften på längden, täck med potatismjöl och stek i Kikkoman Sesamolja tills den är gyllenbrun. Värm Kikkoman-sojasås med honung i en annan panna och karamellisera den stekta tofun i den.

Steg 3

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk kryddig ketchup – 1 tsk majonnäs – 2 msk hackad persilja – 1 tsk hackad chili – 2  brödbullar – 20 g rucolasallad – 1  tomat

Blanda ingredienserna till såsen. Skär upp brödbullarna och arrangera rucolasalladen, 2 skivor tomat och stekt tofu och svamp på de nedre halvorna. Bred såsen över tofun och täck med de övre halvorna av brödet.

Recept-ID: 1249

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

120 g trädgårdschampion –  ½  citron (för juice) – 1 msk olivolja

Skär svamparna i skivor, gnid in dem med citronsaft och stek i olivolja.

180 g rökt tofu – 1 msk potatismjöl – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk honung

Skär tofun i hälften på längden, täck med potatismjöl och stek i Kikkoman Sesamolja tills den är gyllenbrun. Värm Kikkoman-sojasås med honung i en annan panna och karamellisera den stekta tofun i den.

1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk kryddig ketchup – 1 tsk majonnäs – 2 msk hackad persilja – 1 tsk hackad chili – 2  brödbullar – 20 g rucolasallad – 1  tomat

Blanda ingredienserna till såsen. Skär upp brödbullarna och arrangera rucolasalladen, 2 skivor tomat och stekt tofu och svamp på de nedre halvorna. Bred såsen över tofun och täck med de övre halvorna av brödet.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.