

Broccoli & ostfritters med teriyaki tex-mex salsa
Krispiga vegetariska snacks gjorda på quinoa, broccoli och ost. Så läckert doppat i den heta tex-mex salsan med en teriyaki twist.
Ingredienser
Till teriyakisalsan:
Till broccolifritters:
Förberedelse
Steg 1
Finhacka tomater, chili, lök och vitlök och fräs i den uppvärmda oljan. Strö över sockret och karamellisera lätt. Tillsätt Kikkoman teriyaki-marinad och sjud salsan utan lock i 5-10 minuter. Krydda salsan med spiskummin och rökt paprikapulver.
Steg 2
För broccolifritters; koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Använd en matberedare och hacka broccolin fint. Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek broccolin i 1 msk uppvärmd olja, tillsätt schalottenlök och vitlök, fräs allt i ca 15 minuter och lägg sedan över i en skål. Blanda i quinoan, kikärtsmjölet, 30 g havreflingor och osten och låt svalna lite.
Steg 3
Tillsätt äggen, blanda väl och krydda broccoliblandningen med teriyakimarinad, oregano och peppar. Forma broccoliblandningen till små biffar med blöta händer, lägg i resterande havreflingor, tryck in dem väl, stek i den återstående uppvärmda oljan i 8-12 minuter på båda sidor tills de är gyllenbruna och servera med teriyakisalsan.
Tips:
- Vill du göra det snabbare är det bara att tillsätta lite teriyakimarinad i en färdig salsa och servera till dina fritters.
- Dessa fritters smakar också jättegott med zucchini eller blomkål istället för broccoli.
Recept-ID: 1053
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer