Tofuburgare med teriyaki-coleslaw och sriracha-dressing

Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner

Till coleslawn

150 g
rödkål
1 
stor morot
1 msk
havreyoghurt (alternativt: sojayoghurt)
1 tsk
senap
nymalen peppar

Till dressingen

2 msk
havreyoghurt (alternativt: sojayoghurt)
2 msk
sriracha-chilisås

Dessutom

350 g
tofu
2 msk
fullkornsmjöl
1 msk
sesamfrön
salt, nymalen peppar
2 ½ msk
vegetabilisk olja
1 
rödlök
50 g
sallat
4 
burger-buns
100 g
kimchi (alternativt: surkål)
Näringsinnehåll (per portion): 1481 kJ  /  353 kcal
8,2 g Fett
17,2 g Protein
48,5 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till coleslawn: Ta bort ytterbladen från rödkålen, fyrdela, skär bort rotstocken kilformigt och finstrimla kålbladen. Ansa, skala och strimla moroten med en potatisskalare. Rör ihop Teriyakimarinad, yoghurt och senap, blanda med rödkål och morot och smaka av med peppar.

Steg 2

Till dressingen: Rör ihop yoghurt, sriracha-chilisås och sojasås. Skiva tofun i 4 skivor. Blanda mjöl och sesamfrön, vänd tofun flera gånger däri och krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun i ca 3–4 minuter på båda sidorna. Skala och strimla rödlöken. Skölj och slunga sallaten torr.

Steg 3

Halvera burger-buns. Lägg teriyaki coleslaw, sallat, tofu, kimchi och rödlök på underdelen, droppa över dressing, lägg ovandelen ovanpå och servera tofuburgarna.

Recept-ID: 145

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Till coleslawn: Ta bort ytterbladen från rödkålen, fyrdela, skär bort rotstocken kilformigt och finstrimla kålbladen. Ansa, skala och strimla moroten med en potatisskalare. Rör ihop Teriyakimarinad, yoghurt och senap, blanda med rödkål och morot och smaka av med peppar.

Till dressingen: Rör ihop yoghurt, sriracha-chilisås och sojasås. Skiva tofun i 4 skivor. Blanda mjöl och sesamfrön, vänd tofun flera gånger däri och krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun i ca 3–4 minuter på båda sidorna. Skala och strimla rödlöken. Skölj och slunga sallaten torr.

Halvera burger-buns. Lägg teriyaki coleslaw, sallat, tofu, kimchi och rödlök på underdelen, droppa över dressing, lägg ovandelen ovanpå och servera tofuburgarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.