

Tortillabitar med skaldjur
Dessa tortillabitar är idealiska för mellanmål på språng och kombinerar kryddig rostad potatis, blandade skaldjur, edamame och paprika, allt matchat med sojasås med mindre salt. Lätt att tillaga, skära upp och packa för en härlig utflykt!
Förberedelse
Steg 1

3 msk vegetabilisk olja – 400 g förkokta potatiskuber – 200 g tärnad paprika – 1 fint tärnad lök – 1 pressad vitlöksklyfta – 250 g tinade skaldjur – 150 g skalad edamame
Hetta upp oljan på hög värme i en stekpanna (Ø ca 26 cm) och stek resterande ingredienser i ca 3 minuter.
Steg 2

8 ägg – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – ½ tsk paprikapulver – Nymalen peppar
Blanda ingredienserna, häll över grönsaks- och skaldjursblandningen, täck över och låt stelna på låg värme i 20-30 minuter.
Steg 3

2 msk färsk hackad persilja
Skär den kylda skaldjurstortillan i små bitar, strö över persilja och packa den för utomhusaktiviteter som en picknick.
Tips:
Har du en ugnssäker form kan du även grädda tortillan utan lock i en förvärmd ugn på 180 °C i 20-30 minuter istället för på spisen.
Recept-ID: 1288
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer