Tortillabitar med skaldjur
Tortillabitar med skaldjur

Tortillabitar med skaldjur

5 2 Betyg
Total tid 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Dessa tortillabitar är idealiska för mellanmål på språng och kombinerar kryddig rostad potatis, blandade skaldjur, edamame och paprika, allt matchat med sojasås med mindre salt. Lätt att tillaga, skära upp och packa för en härlig utflykt!

Ingredienser

4 Portioner
3 msk
vegetabilisk olja
400 g
förkokta potatiskuber
200 g
tärnad paprika
1 
fint tärnad lök
1 
pressad vitlöksklyfta
250 g
tinade skaldjur
150 g
skalad edamame
8 
ägg
 ½ tsk
sött paprikapulver
Nymalen peppar
2 msk
färsk hackad persilja
Näringsinnehåll (per portion):1.629 kJ / 392 kcal
20 gFett
28 gProtein
21 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3 msk vegetabilisk olja – 400 g förkokta potatiskuber – 200 g tärnad paprika – 1  fint tärnad lök – 1  pressad vitlöksklyfta – 250 g tinade skaldjur – 150 g skalad edamame

Hetta upp oljan på hög värme i en stekpanna (Ø ca 26 cm) och stek resterande ingredienser i ca 3 minuter.

Steg 2

8  ägg – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås ½ tsk paprikapulver – Nymalen peppar

Blanda ingredienserna, häll över grönsaks- och skaldjursblandningen, täck över och låt stelna på låg värme i 20-30 minuter.

Steg 3

2 msk färsk hackad persilja

Skär den kylda skaldjurstortillan i små bitar, strö över persilja och packa den för utomhusaktiviteter som en picknick.

Tips:

Har du en ugnssäker form kan du även grädda tortillan utan lock i en förvärmd ugn på 180 °C i 20-30 minuter istället för på spisen.

Recept-ID: 1288

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

3 msk vegetabilisk olja – 400 g förkokta potatiskuber – 200 g tärnad paprika – 1 fint tärnad lök – 1 pressad vitlöksklyfta – 250 g tinade skaldjur – 150 g skalad edamame

Hetta upp oljan på hög värme i en stekpanna (Ø ca 26 cm) och stek resterande ingredienser i ca 3 minuter.

8 ägg – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås ½ tsk paprikapulver – Nymalen peppar

Blanda ingredienserna, häll över grönsaks- och skaldjursblandningen, täck över och låt stelna på låg värme i 20-30 minuter.

2 msk färsk hackad persilja

Skär den kylda skaldjurstortillan i små bitar, strö över persilja och packa den för utomhusaktiviteter som en picknick.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.