Vegetarisk gyoza
Vegetarisk gyoza

Vegetarisk gyoza

Total tid 25 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

För alla med kärlek för små asiatiska dumplings: gyoza fylld med ris, aubergine, morötter, kål och shiitakesvamp. Kryddad med ingefära för en extra kick.

Ingredienser

30 Portioner
1 
förpackning med 30 färdiga degark för gyoza
30 g
ris (ca 80 g när det är kokt)
30 g
auberginer
6 
shiitakesvampar
 ½ 
liten lök
1 
vitlöksklyfta
5 g
ingefära
200 g
spetskål (eller kinakål).
30 g
morötter
2 
salladslökar
1 tsk
sesamolja
1 tsk
grönsaksfond
1 tsk
socker
1 tsk
majsmjöl

Förberedelse

Steg 1

Börja förbereda din gyozafyllning genom att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna.

Steg 2

Tvätta och putsa auberginerna och svampen,  skär sedan i små tärningar.

Steg 3

Skala löken, vitlöken och ingefäran.

Steg 4

Tvätta och ansa spetskålen och salladslöken. Tvätta och skala morötterna. Finhacka löken, vitlöken, ingefäran, spetskålen, morötterna och salladslöken.

Steg 5

Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna lätt i följande ordning: vitlök, ingefära, morötter, lök, aubergine, shiitakesvamp, salladslök och spetskål. Lägg grönsakerna på en tallrik och låt svalna.

Steg 6

Lägg grönsakerna, riset och resten av ingredienserna i en skål och blanda väl.

Steg 7

Ordna de 30 degarken för gyoza på din arbetsyta. Placera ca. 15 g fyllning på mitten av varje ark. Fukta hälften av kanten på varje med lite vatten med fingertoppen. Vik skalet för att täcka fyllningen, tryck sedan ihop kanterna ordentligt för att skapa en veckad effekt.

Steg 8

Klä en ångkorg med bakplåtspapper (eller kålblad). Placera gyozorna ungefär 0,5 cm från varandra och ångkoka på hög värme i 7-8 minuter, servera sedan med dipp. Du kan hitta några idéer till dippåser här.

Tips:

Att göra din egen Gyoza-deg kommer att förbättra din upplevelse av denna maträtt!

Recept-ID: 1417

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Börja förbereda din gyozafyllning genom att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna.

Tvätta och putsa auberginerna och svampen,  skär sedan i små tärningar.

Skala löken, vitlöken och ingefäran.

Tvätta och ansa spetskålen och salladslöken. Tvätta och skala morötterna. Finhacka löken, vitlöken, ingefäran, spetskålen, morötterna och salladslöken.

Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna lätt i följande ordning: vitlök, ingefära, morötter, lök, aubergine, shiitakesvamp, salladslök och spetskål. Lägg grönsakerna på en tallrik och låt svalna.

Lägg grönsakerna, riset och resten av ingredienserna i en skål och blanda väl.

Ordna de 30 degarken för gyoza på din arbetsyta. Placera ca. 15 g fyllning på mitten av varje ark. Fukta hälften av kanten på varje med lite vatten med fingertoppen. Vik skalet för att täcka fyllningen, tryck sedan ihop kanterna ordentligt för att skapa en veckad effekt.

Klä en ångkorg med bakplåtspapper (eller kålblad). Placera gyozorna ungefär 0,5 cm från varandra och ångkoka på hög värme i 7-8 minuter, servera sedan med dipp. Du kan hitta några idéer till dippåser här.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.