Gratinerad broccoli, blomkål och glaserad pumpa med knaprigt sojasåsströssel
Ingredienser
Till béchamelsåsen:
Till sojasåsströsslet:
Förberedelse
Steg 1
Dela broccolin och blomkålen i små buketter, skölj, förväll och låt dem rinna av väl. Skölj och fintärna pumpan (ca 1 cm). Hetta upp oljan i en liten kastrull, tillsätt och fräs upp pumpan. Tillsätt äppeljuicen och låt koka upp. Tillsätt sojasåsen och fortsätt koka tills vätskan kokat bort nästan helt.
Steg 2
Béchamelsås: Hett upp jordnötsoljan i en kastrull, tillsätt och fräs upp mjölet. Tillsätt efter hand den varma havremjölken, buljongen och kokosmjölken, låt koka upp under omrörning och småkoka i ca 1–2 minuter. Krydda såsen med socker, salt och peppar.
Steg 3
Sätt ugnen på 160 °C över- och undervärme (140 °C varmluft). Sojasåsströssel: Blanda sojasåsen väl med jordnötsoljan. Lägg pankomjölet i en skål, häll över sojasås-jordnötsoljeblandningen och blanda väl. Fördela pankoblandningen på bakplåt med bakplåtspapper och ugnsbaka i ca 6–7 minuter. Skölj och klappa persiljan torr, plocka av och finhacka bladen. Ta ut pankoblandningen ur ugnen och blanda med persiljan.
Steg 4
Sätt ugnen på 220 °C över- och undervärme (200 °C varmluft). Lägg den glaserade pumpan i en ugnsform och ovanpå omväxlande broccolin och blomkålen. Häll över béchamelsåsen och gratinera i bakugnen i ca 2–3 minuter tills ytan är gyllenbrun. Ta ut gratängen ur ugnen, strö över sojasåsströsslet och servera.
Recept-ID: 244
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer