Yaki soba med rostad persilja och päronsallad
Yaki soba med rostad persilja och päronsallad

Yaki soba med rostad persilja och päronsallad

Total tid60 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
40 Min.Tillagningstid

Njut av hösten med denna maträtt med sobanudlar och rostad persilja, kompletterad med en uppfriskande päron- och fänkålssallad, perfekt för en mysig höstfest.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
förkokta sobanudlar

Rostad persilja:

200 g
persiljerot
20 g
vegansk misopasta
10 g
socker
1 msk
risvinäger

Sås:

60 g
ketchup
30 ml
ekologisk Worcestershiresås

Tillbehör:

80 g
lök
40 g
shiitakesvamp
60 g
morot
60 g
rödkål
40 ml
rapsolja

Sallad:

1 
päron
70 g
fänkål
1 tsk
farinsocker
30 ml
limejuice

Garnering:

1 tsk
hackad gräslök
Näringsinnehåll (per portion):2411 kJ / 567 kcal
20,4 gFett
15,2 gProtein
79,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g persiljerot – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 ml Kikkoman rostad sesamolja20 g vegansk misopasta – 10 g socker – 1 msk risvinäger

Skär persiljeroten i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser. Bred ut på en bakplåt och rosta i 180 °C i 30 minuter.

Steg 2

60 g ketchup – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml ekologisk Worcestershiresås

Blanda ingredienserna till såsen.

Steg 3

80 g lök – 40 g shiitakesvamp – 60 g morot – 60 g rödkål – 40 ml rapsolja – 150 g förkokta sobanudlar

Skär löken i strimlor, skiva svampen och skär den tvättade moroten och kålen i tunna stavar. Stek grönsakerna i olja i 3 minuter, tillsätt sedan nudlarna och såsen och koka i ytterligare 3 minuter.
Värm nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

 

Steg 4

1  päron – 70 g fänkål – 1 tsk farinsocker – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml limejuice – 1 tsk hackad gräslök

Skär päron och fänkål i tunna skivor. Blanda farinsocker, Kikkoman sojasås och limejuice och mixa med de skivade ingredienserna.
Lägg upp de kokta yakisoba-nudlarna på en tallrik, strö över den rostade persiljan och hackade gräslöken och servera salladen i en separat skål.

 

Tips:

Persilja kan till exempel bytas ut mot palsternacka.

Recept-ID: 1376

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

200 g persiljerot – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 ml Kikkoman rostad sesamolja20 g vegansk misopasta – 10 g socker – 1 msk risvinäger

Skär persiljeroten i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser. Bred ut på en bakplåt och rosta i 180 °C i 30 minuter.

60 g ketchup – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml ekologisk Worcestershiresås

Blanda ingredienserna till såsen.

80 g lök – 40 g shiitakesvamp – 60 g morot – 60 g rödkål – 40 ml rapsolja – 150 g förkokta sobanudlar

Skär löken i strimlor, skiva svampen och skär den tvättade moroten och kålen i tunna stavar. Stek grönsakerna i olja i 3 minuter, tillsätt sedan nudlarna och såsen och koka i ytterligare 3 minuter.
Värm nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

 

1 päron – 70 g fänkål – 1 tsk farinsocker – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml limejuice – 1 tsk hackad gräslök

Skär päron och fänkål i tunna skivor. Blanda farinsocker, Kikkoman sojasås och limejuice och mixa med de skivade ingredienserna.
Lägg upp de kokta yakisoba-nudlarna på en tallrik, strö över den rostade persiljan och hackade gräslöken och servera salladen i en separat skål.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.