Yaki soba med rostad persilja och päronsallad
Yaki soba med rostad persilja och päronsallad

Yaki soba med rostad persilja och päronsallad

3 1 Betyg
Total tid 1 tim.
20 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Njut av hösten med denna maträtt med sobanudlar och rostad persilja, kompletterad med en uppfriskande päron- och fänkålssallad, perfekt för en mysig höstfest.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
förkokta sobanudlar

Rostad persilja:

200 g
persiljerot
20 g
vegansk misopasta
10 g
socker
1 msk
risvinäger

Sås:

60 g
ketchup
30 ml
ekologisk Worcestershiresås

Tillbehör:

80 g
lök
40 g
shiitakesvamp
60 g
morot
60 g
rödkål
40 ml
rapsolja

Sallad:

1 
päron
70 g
fänkål
1 tsk
farinsocker
30 ml
limejuice

Garnering:

1 tsk
hackad gräslök
Näringsinnehåll (per portion):2.411 kJ / 567 kcal
20,4 gFett
15,2 gProtein
79,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

200 g persiljerot – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 ml Kikkoman rostad sesamolja20 g vegansk misopasta – 10 g socker – 1 msk risvinäger

Skär persiljeroten i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser. Bred ut på en bakplåt och rosta i 180 °C i 30 minuter.

Steg 2

60 g ketchup – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml ekologisk Worcestershiresås

Blanda ingredienserna till såsen.

Steg 3

80 g lök – 40 g shiitakesvamp – 60 g morot – 60 g rödkål – 40 ml rapsolja – 150 g förkokta sobanudlar

Skär löken i strimlor, skiva svampen och skär den tvättade moroten och kålen i tunna stavar. Stek grönsakerna i olja i 3 minuter, tillsätt sedan nudlarna och såsen och koka i ytterligare 3 minuter.
Värm nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 4

1  päron – 70 g fänkål – 1 tsk farinsocker – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml limejuice – 1 tsk hackad gräslök

Skär päron och fänkål i tunna skivor. Blanda farinsocker, Kikkoman sojasås och limejuice och mixa med de skivade ingredienserna.
Lägg upp de kokta yakisoba-nudlarna på en tallrik, strö över den rostade persiljan och hackade gräslöken och servera salladen i en separat skål.

Tips:

Persilja kan till exempel bytas ut mot palsternacka.

Recept-ID: 1376

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

200 g persiljerot – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås20 ml Kikkoman rostad sesamolja20 g vegansk misopasta – 10 g socker – 1 msk risvinäger

Skär persiljeroten i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser. Bred ut på en bakplåt och rosta i 180 °C i 30 minuter.

60 g ketchup – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml ekologisk Worcestershiresås

Blanda ingredienserna till såsen.

80 g lök – 40 g shiitakesvamp – 60 g morot – 60 g rödkål – 40 ml rapsolja – 150 g förkokta sobanudlar

Skär löken i strimlor, skiva svampen och skär den tvättade moroten och kålen i tunna stavar. Stek grönsakerna i olja i 3 minuter, tillsätt sedan nudlarna och såsen och koka i ytterligare 3 minuter.
Värm nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

1 päron – 70 g fänkål – 1 tsk farinsocker – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml limejuice – 1 tsk hackad gräslök

Skär päron och fänkål i tunna skivor. Blanda farinsocker, Kikkoman sojasås och limejuice och mixa med de skivade ingredienserna.
Lägg upp de kokta yakisoba-nudlarna på en tallrik, strö över den rostade persiljan och hackade gräslöken och servera salladen i en separat skål.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.