Yaki soba med rostad persilja och päronsallad
Njut av hösten med denna maträtt med sobanudlar och rostad persilja, kompletterad med en uppfriskande päron- och fänkålssallad, perfekt för en mysig höstfest.
Ingredienser
Rostad persilja:
Sås:
Tillbehör:
Sallad:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1
200 g persiljerot – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 20 ml Kikkoman rostad sesamolja – 20 g vegansk misopasta – 10 g socker – 1 msk risvinäger
Skär persiljeroten i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser. Bred ut på en bakplåt och rosta i 180 °C i 30 minuter.
Steg 2
60 g ketchup – 20 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 30 ml ekologisk Worcestershiresås
Blanda ingredienserna till såsen.
Steg 3
80 g lök – 40 g shiitakesvamp – 60 g morot – 60 g rödkål – 40 ml rapsolja – 150 g förkokta sobanudlar
Skär löken i strimlor, skiva svampen och skär den tvättade moroten och kålen i tunna stavar. Stek grönsakerna i olja i 3 minuter, tillsätt sedan nudlarna och såsen och koka i ytterligare 3 minuter.
Värm nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Steg 4
1 päron – 70 g fänkål – 1 tsk farinsocker – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 30 ml limejuice – 1 tsk hackad gräslök
Skär päron och fänkål i tunna skivor. Blanda farinsocker, Kikkoman sojasås och limejuice och mixa med de skivade ingredienserna.
Lägg upp de kokta yakisoba-nudlarna på en tallrik, strö över den rostade persiljan och hackade gräslöken och servera salladen i en separat skål.
Tips:
Persilja kan till exempel bytas ut mot palsternacka.
Recept-ID: 1376
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer