

Kryddigt stekt ris med ägg, grönsaker & harissa
Detta kryddiga underverk kombinerar färska grönsaker med harissas rökiga hetta samt blandar asiatiska och nordafrikanska influenser. Det är ett bra sätt att blåsa nytt liv i överblivet ris på nästintill nolltid.
Förberedelse
Steg 1
Skär löken i tunna strimlor. Hacka vitlöken och finhacka eller riv ingefäran. Skala moroten och skär den i tärningar eller tändstickor. Dela broccolin i små buketter. Tärna paprikan. Hacka salladslöken. Skölj sedan de frysta gröna ärterna med varmt vatten för att de ska tina.
Steg 2
Tillagning i wokpanna:
Hetta upp woken och tillsätt lite olja. Tillsätt den skivade löken, vitlöken och ingefäran. Stek en kort stund tills det doftar. Tillsätt alla grönsaker utom salladslöken och fräs i ca 1 minut. Knäck i äggen och fräs hela tiden tills de är helt genomstekta. Tillsätt riset och blanda noga. Tillsätt till sist Kikkoman sojasås, harissapasta och salladslök. Blanda väl och servera.
ELLER:
Tillagning i en stekpanna:
Hetta upp lite matolja i pannan. Knäck äggen i pannan och rör ihop dem. Låt stå en stund tills undersidan av äggen börjar stelna, rör sedan snabbt om allt och dela i mindre bitar. Stek kort på andra sidan och ta ur pannan.
Steg 3
Tillagning i wokpanna:
Servera med en skiva citron eller lime.
ELLER:
Tillagning i en stekpanna:
I samma panna, lägg i löken och fräs kort tills den mjuknar. Tillsätt resterande grönsaker (förutom salladslöken), vitlöken och ingefäran. Fräs allt kort på hög värme. Tillsätt riset och äggen och stek i ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt slutligen Kikkoman sojasås, harissapasta och salladslök. Blanda väl och servera strax efter.
Servera med en skiva citron eller lime.
Tips:
Riset smakar bäst när det tillagats dagen innan.
Recept-ID: 1395
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer