Fyllda paprikor med adzukibönor
Saftig paprika fylld med en aromatisk blandning av kokta adzukibönor, knaprig zucchini, söta körsbärstomater och cheddarost skapar en harmonisk kombination av smaker. Rätten avrundas med en delikat basilikasås som tillför friskhet och krydda.
Ingredienser
Basilikasås:
Förberedelse
Steg 1
2 gröna paprikor – 2 gula paprikor – 1 msk olivolja – 1 liten zucchini – 170 g körsbärstomater
Värm ugnen till 200 °C. Skär paprikorna i halvor på längden och ta bort kärnorna. Skär zucchinin i ca. 1 cm bitar. Hetta upp olivoljan i en panna och fräs zucchinin i 2-3 minuter tills den är mjuk. Tillsätt körsbärstomaterna och fräs ytterligare en minut.
Steg 2
300 g kokta adzukibönor – 50 g cheddarost – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 2 msk hackad gräslök – 1 nypa peppar – 1 tsk torkad oregano – 1 tsk mald koriander
Blanda adzukibönorna och de sauterade grönsakerna i en skål. Tillsätt den hackade gräslöken, kryddorna och Kikkoman Ponzu citronsås. Fyll paprikorna med den förberedda fyllningen, fördela jämnt i varje paprika. Strö över den rivna osten. Grädda i den förvärmda ugnen i 25-30 minuter tills paprikorna är mjuka och fyllningen är lätt brynt.
Steg 3
1 knippe färsk basilika – 3 msk olivolja – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 1 vitlöksklyfta, krossad
Medan paprikan gräddas förbereder du basilikasåsen. Mosa basilika, olivolja, Kikkoman Ponzu citron och pressad vitlök i en mixer eller matberedare tills den är slät. Ringla såsen över den bakade paprikan innan servering.
Tips:
Adzukibönorna kan ersättas med röda, svarta eller pintobönor.
Recept-ID: 1222
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer