Fyllda paprikor med adzukibönor

Total tid 45 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
35 Min. Tillagningstid

Saftig paprika fylld med en aromatisk blandning av kokta adzukibönor, knaprig zucchini, söta körsbärstomater och cheddarost skapar en harmonisk kombination av smaker. Rätten avrundas med en delikat basilikasås som tillför friskhet och krydda.

Ingredienser

2 Portioner
2 
gröna paprikor
2 
gula paprikor
1 msk
olivolja
1 
liten zucchini
170 g
körsbärstomater
300 g
kokta adzukibönor
50 g
cheddarost
2 msk
hackad gräslök
1 nypa
peppar
1 tsk
torkad oregano
1 tsk
mald koriander

Basilikasås:

1 knippe
färsk basilika
3 msk
olivolja
1 
vitlöksklyfta, krossad
Näringsinnehåll (per portion): 2836 kJ  /  678 kcal
37,5 g Fett
25,5 g Protein
51 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2  gröna paprikor – 2  gula paprikor – 1 msk olivolja – 1  liten zucchini – 170 g körsbärstomater

Värm ugnen till 200 °C. Skär paprikorna i halvor på längden och ta bort kärnorna. Skär zucchinin i ca. 1 cm bitar. Hetta upp olivoljan i en panna och fräs zucchinin i 2-3 minuter tills den är mjuk. Tillsätt körsbärstomaterna och fräs ytterligare en minut.

Steg 2

300 g kokta adzukibönor – 50 g cheddarost – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2 msk hackad gräslök – 1 nypa peppar – 1 tsk torkad oregano – 1 tsk mald koriander

Blanda adzukibönorna och de sauterade grönsakerna i en skål. Tillsätt den hackade gräslöken, kryddorna och Kikkoman Ponzu citronsås. Fyll paprikorna med den förberedda fyllningen, fördela jämnt i varje paprika. Strö över den rivna osten. Grädda i den förvärmda ugnen i 25-30 minuter tills paprikorna är mjuka och fyllningen är lätt brynt.

Steg 3

1 knippe färsk basilika – 3 msk olivolja – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1  vitlöksklyfta, krossad

Medan paprikan gräddas förbereder du basilikasåsen. Mosa basilika, olivolja, Kikkoman Ponzu citron och pressad vitlök i en mixer eller matberedare tills den är slät. Ringla såsen över den bakade paprikan innan servering.

Tips:

Adzukibönorna kan ersättas med röda, svarta eller pintobönor.

Recept-ID: 1222

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2  gröna paprikor – 2  gula paprikor – 1 msk olivolja – 1  liten zucchini – 170 g körsbärstomater

Värm ugnen till 200 °C. Skär paprikorna i halvor på längden och ta bort kärnorna. Skär zucchinin i ca. 1 cm bitar. Hetta upp olivoljan i en panna och fräs zucchinin i 2-3 minuter tills den är mjuk. Tillsätt körsbärstomaterna och fräs ytterligare en minut.

300 g kokta adzukibönor – 50 g cheddarost – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2 msk hackad gräslök – 1 nypa peppar – 1 tsk torkad oregano – 1 tsk mald koriander

Blanda adzukibönorna och de sauterade grönsakerna i en skål. Tillsätt den hackade gräslöken, kryddorna och Kikkoman Ponzu citronsås. Fyll paprikorna med den förberedda fyllningen, fördela jämnt i varje paprika. Strö över den rivna osten. Grädda i den förvärmda ugnen i 25-30 minuter tills paprikorna är mjuka och fyllningen är lätt brynt.

1 knippe färsk basilika – 3 msk olivolja – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1  vitlöksklyfta, krossad

Medan paprikan gräddas förbereder du basilikasåsen. Mosa basilika, olivolja, Kikkoman Ponzu citron och pressad vitlök i en mixer eller matberedare tills den är slät. Ringla såsen över den bakade paprikan innan servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.