

Fullkornspasta med kål och nötter
Samla familjen med denna läckra och näringsrika veganska pastarätt med knapriga nötter, saftig kål och en syrlig vitlök-citronsås.
Förberedelse
Steg 1

3 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – ½ citron (för juice) – 1 tsk rivet citronskal – 1 knippe persilja – 2 nypa svartpeppar
Finhacka persiljan, lämna kvar en kvist till garnering. Blanda med resten av ingredienserna och ställ åt sidan.
Steg 2

150 g fullkornsfusillipasta – 300 g savojkål – 2 vitlöksklyftor – 200 g körsbärstomater – 80 g valnötter – 1 msk olivolja
Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Rosta valnötterna. Strimla kålen, finhacka vitlöken och halvera tomaterna. Stek kålen i olivolja i en panna. När kålen har mjuknat lite, tillsätt vitlök, tomater och valnötter. Stek i ytterligare 2-3 minuter.
Steg 3

1 kvist persilja
Blanda de kokta grönsakerna och pastan från steg 2 med såsen från steg 1. Garnera med persiljan.
Tips:
Du kan ersätta valnötterna med pekannötter.
Recept-ID: 1382
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer