Fullkornspasta med kål och nötter
Fullkornspasta med kål och nötter

Fullkornspasta med kål och nötter

5 3 Betyg
Total tid 25 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Samla familjen med denna läckra och näringsrika veganska pastarätt med knapriga nötter, saftig kål och en syrlig vitlök-citronsås.

Ingredienser

2 Portioner
4 msk
olivolja
 ½ 
citron (för juice)
1 tsk
rivet citronskal
1 knippe
persilja
2 nypa
svartpeppar
150 g
fullkornsfusillipasta
300 g
savojkål
2 
vitlöksklyftor
200 g
körsbärstomater
80 g
valnötter
Näringsinnehåll (per portion):3.322 kJ / 794 kcal
45 gFett
24,5 gProtein
68 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås ½  citron (för juice) – 1 tsk rivet citronskal – 1 knippe persilja – 2 nypa svartpeppar

Finhacka persiljan, lämna kvar en kvist till garnering. Blanda med resten av ingredienserna och ställ åt sidan.

Steg 2

150 g fullkornsfusillipasta – 300 g savojkål – 2  vitlöksklyftor – 200 g körsbärstomater – 80 g valnötter – 1 msk olivolja

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
 
Rosta valnötterna. Strimla kålen, finhacka vitlöken och halvera tomaterna. Stek kålen i olivolja i en panna. När kålen har mjuknat lite, tillsätt vitlök, tomater och valnötter. Stek i ytterligare 2-3 minuter.

Steg 3

1  kvist persilja

Blanda de kokta grönsakerna och pastan från steg 2 med såsen från steg 1. Garnera med persiljan.

Tips:

Du kan ersätta valnötterna med pekannötter.

Recept-ID: 1382

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

3 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås ½ citron (för juice) – 1 tsk rivet citronskal – 1 knippe persilja – 2 nypa svartpeppar

Finhacka persiljan, lämna kvar en kvist till garnering. Blanda med resten av ingredienserna och ställ åt sidan.

150 g fullkornsfusillipasta – 300 g savojkål – 2 vitlöksklyftor – 200 g körsbärstomater – 80 g valnötter – 1 msk olivolja

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
 
Rosta valnötterna. Strimla kålen, finhacka vitlöken och halvera tomaterna. Stek kålen i olivolja i en panna. När kålen har mjuknat lite, tillsätt vitlök, tomater och valnötter. Stek i ytterligare 2-3 minuter.

1 kvist persilja

Blanda de kokta grönsakerna och pastan från steg 2 med såsen från steg 1. Garnera med persiljan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.