

Bräserat vilt med enbär och rosmarin
Mört vildsvin bräserat i en mörk ölsås med jordnära enbär och rosmarin, tillsammans med en livlig persiljepesto. En perfekt balans mellan rejält och fräscha örttoner.
Ingredienser
Till persiljepeston:
Förberedelse
Steg 1

400 g vildsvinshals skuren i 8 bitar – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk olja
Lägg köttet i en zip-top-påse och marinera med Kikkoman sojasås i minst 3 timmar och upp till 14 timmar. Hetta upp oljan i en medelstor kastrull direkt över en lagom hög låga. Lägg i köttet och stek på alla sidor tills det får färg (ca 3–4 minuter per sida). Ta bort grytan från värmen. Lägg undan köttet åt sidan för senare användning.
Steg 2

2 lökar, fint hackade – 2 vitlöksklyftor, hackade – 5 torkade vilda svampar – 1 tsk enbär, krossade – 1 kvist färsk rosmarin – 250 ml mörk öl – 80 ml Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön
Tillsätt hackad lök och vitlök i samma gryta som köttet var innan. Fräs över elden i 2-3 minuter tills de är mjuka. Tillsätt svamp, krossade enbär och en kvist rosmarin i grytan. Rör om väl för att ge smak. Häll i det mörka ölet, Kikkoman Teriyakisås med Sesam, och låt sjuda, skrapa upp eventuella bruna bitar från botten av grytan. Lägg tillbaka det stekta viltköttet i grytan. Täck över och låt sjuda på låg värme i ca 1,5 - 2 timmar, rör om då och då tills köttet är mört och genomstekt. Tillsätt eventuellt mer öl för att förhindra att såsen torkar ut.
Steg 3

40 g färska bladpersilja – 1 vitlöksklyfta – 2 msk pinjenötter – 3 msk extra virgin olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Blanda färska bladpersilja, vitlöksklyfta, pinjenötter och extra virgin olivolja i en mortel. Mixa till en slät pasta. Tillsätt Kikkoman sojasås och blanda igen. Servera till det bräserade vildsvinsköttet.
Tips:
Du kan servera den här rätten med din favoritsort av kolhydrater - bröd, ris etc.
Recept-ID: 1459
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer