Bräserat vilt med enbär och rosmarin
Bräserat vilt med enbär och rosmarin

Bräserat vilt med enbär och rosmarin

Total tid 16 tim. 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
2 tim. 30 Min. Tillagningstid
14 tim. Tid för marinering

Mört vildsvin bräserat i en mörk ölsås med jordnära enbär och rosmarin, tillsammans med en livlig persiljepesto. En perfekt balans mellan rejält och fräscha örttoner.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
vildsvinshals skuren i 8 bitar
1 msk
olja
2 
lökar, fint hackade
2 
vitlöksklyftor, hackade
5 
torkade vilda svampar
1 tsk
enbär, krossade
1 
kvist färsk rosmarin
250 ml
mörk öl

Till persiljepeston:

40 g
färska bladpersilja
1 
vitlöksklyfta
2 msk
pinjenötter
3 msk
extra virgin olivolja
Näringsinnehåll (per portion):1.880 kJ / 450 kcal
30 gFett
35 gProtein
8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g vildsvinshals skuren i 8 bitar – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk olja

Lägg köttet i en zip-top-påse och marinera med Kikkoman sojasås i minst 3 timmar och upp till 14 timmar. Hetta upp oljan i en medelstor kastrull direkt över en lagom hög låga. Lägg i köttet och stek på alla sidor tills det får färg (ca 3–4 minuter per sida). Ta bort grytan från värmen. Lägg undan köttet åt sidan för senare användning.

Steg 2

2  lökar, fint hackade – 2  vitlöksklyftor, hackade – 5  torkade vilda svampar – 1 tsk enbär, krossade – 1  kvist färsk rosmarin – 250 ml mörk öl – 80 ml Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön

Tillsätt hackad lök och vitlök i samma gryta som köttet var innan. Fräs över elden i 2-3 minuter tills de är mjuka. Tillsätt svamp, krossade enbär och en kvist rosmarin i grytan. Rör om väl för att ge smak. Häll i det mörka ölet, Kikkoman Teriyakisås med Sesam, och låt sjuda, skrapa upp eventuella bruna bitar från botten av grytan. Lägg tillbaka det stekta viltköttet i grytan. Täck över och låt sjuda på låg värme i ca 1,5 - 2 timmar, rör om då och då tills köttet är mört och genomstekt. Tillsätt eventuellt mer öl för att förhindra att såsen torkar ut.

Steg 3

40 g färska bladpersilja – 1  vitlöksklyfta – 2 msk pinjenötter – 3 msk extra virgin olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda färska bladpersilja, vitlöksklyfta, pinjenötter och extra virgin olivolja i en mortel. Mixa till en slät pasta. Tillsätt Kikkoman sojasås och blanda igen. Servera till det bräserade vildsvinsköttet.

Tips:

Du kan servera den här rätten med din favoritsort av kolhydrater - bröd, ris etc.

Recept-ID: 1459

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

400 g vildsvinshals skuren i 8 bitar – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk olja

Lägg köttet i en zip-top-påse och marinera med Kikkoman sojasås i minst 3 timmar och upp till 14 timmar. Hetta upp oljan i en medelstor kastrull direkt över en lagom hög låga. Lägg i köttet och stek på alla sidor tills det får färg (ca 3–4 minuter per sida). Ta bort grytan från värmen. Lägg undan köttet åt sidan för senare användning.

2 lökar, fint hackade – 2 vitlöksklyftor, hackade – 5 torkade vilda svampar – 1 tsk enbär, krossade – 1 kvist färsk rosmarin – 250 ml mörk öl – 80 ml Kikkoman Teriyakisås med rostade sesamfrön

Tillsätt hackad lök och vitlök i samma gryta som köttet var innan. Fräs över elden i 2-3 minuter tills de är mjuka. Tillsätt svamp, krossade enbär och en kvist rosmarin i grytan. Rör om väl för att ge smak. Häll i det mörka ölet, Kikkoman Teriyakisås med Sesam, och låt sjuda, skrapa upp eventuella bruna bitar från botten av grytan. Lägg tillbaka det stekta viltköttet i grytan. Täck över och låt sjuda på låg värme i ca 1,5 - 2 timmar, rör om då och då tills köttet är mört och genomstekt. Tillsätt eventuellt mer öl för att förhindra att såsen torkar ut.

40 g färska bladpersilja – 1 vitlöksklyfta – 2 msk pinjenötter – 3 msk extra virgin olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Blanda färska bladpersilja, vitlöksklyfta, pinjenötter och extra virgin olivolja i en mortel. Mixa till en slät pasta. Tillsätt Kikkoman sojasås och blanda igen. Servera till det bräserade vildsvinsköttet.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.