Bruschetta med edamame och halvtorkade tomater

Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner

Till edamametoppingen:

400 g
edamame, utan skidor
1 
avokado
3 msk
jordnötsolja (eller vegetabilisk olja)
1 msk
citronsaft
2 msk
florsocker
1 nypa
salt

Till tomattoppingen:

180 g
halvtorkade tomater (se tipset)
4 msk
olivolja
1 tsk
citronsaft
efter tycke: oregano (eller basilika)
 ½ 
vegansk baguette
Näringsinnehåll (per portion): 2520 kJ  /  602 kcal
36,7 g Fett
15,2 g Protein
52,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Edamametoppingen: Förväll edamamebönorna, spola hastigt av dem i kallt vatten och ta bort det tunna skinnet. Halvera avokadon, ta ur kärnan, skala avokadon och skiva fruktköttet.

Steg 2

Lägg 200 g edamamebönor och alla andra ingredienser för edamametoppingen i en mixer och puréa.

Steg 3

Tomattoppingen: Halvera och lägg tomaterna i en skål, smaksätt med sojasås, 3 msk olivolja, citronsaft och oregano.

Steg 4

Skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med resten av olivoljan och rosta skivorna. Bred edamametoppingen på baguetteskivorna, garnera med tomattoppingen och servera.

Steg 5

Tips för tillagning av halvtorkade tomater (dessa kan torkas parallellt med tillagningen av andra recept i bakugnen): Sätt bakugnen på 120–130 °C över- och undervärme. Skölj och halvera 400 g körsbärstomater, droppa över 2 msk olivolja, fördela på bakplåt med bakplåtspapper och halvtorka dem i bakugnen i ca 2 timmar.

Recept-ID: 208

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Edamametoppingen: Förväll edamamebönorna, spola hastigt av dem i kallt vatten och ta bort det tunna skinnet. Halvera avokadon, ta ur kärnan, skala avokadon och skiva fruktköttet.

Lägg 200 g edamamebönor och alla andra ingredienser för edamametoppingen i en mixer och puréa.

Tomattoppingen: Halvera och lägg tomaterna i en skål, smaksätt med sojasås, 3 msk olivolja, citronsaft och oregano.

Skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med resten av olivoljan och rosta skivorna. Bred edamametoppingen på baguetteskivorna, garnera med tomattoppingen och servera.

Tips för tillagning av halvtorkade tomater (dessa kan torkas parallellt med tillagningen av andra recept i bakugnen): Sätt bakugnen på 120–130 °C över- och undervärme. Skölj och halvera 400 g körsbärstomater, droppa över 2 msk olivolja, fördela på bakplåt med bakplåtspapper och halvtorka dem i bakugnen i ca 2 timmar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.