Bruschetta med edamame och halvtorkade tomater
Ingredienser
Till edamametoppingen:
Till tomattoppingen:
Förberedelse
Steg 1
Edamametoppingen: Förväll edamamebönorna, spola hastigt av dem i kallt vatten och ta bort det tunna skinnet. Halvera avokadon, ta ur kärnan, skala avokadon och skiva fruktköttet.
Steg 2
Lägg 200 g edamamebönor och alla andra ingredienser för edamametoppingen i en mixer och puréa.
Steg 3
Tomattoppingen: Halvera och lägg tomaterna i en skål, smaksätt med sojasås, 3 msk olivolja, citronsaft och oregano.
Steg 4
Skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med resten av olivoljan och rosta skivorna. Bred edamametoppingen på baguetteskivorna, garnera med tomattoppingen och servera.
Steg 5
Tips för tillagning av halvtorkade tomater (dessa kan torkas parallellt med tillagningen av andra recept i bakugnen): Sätt bakugnen på 120–130 °C över- och undervärme. Skölj och halvera 400 g körsbärstomater, droppa över 2 msk olivolja, fördela på bakplåt med bakplåtspapper och halvtorka dem i bakugnen i ca 2 timmar.
Recept-ID: 208
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer