Guacamoggets
Förberedelse
Steg 1
Skala och fintärna löken, skala och finhacka vitlöken. Halvera avokadorna och ta ur kärnorna och fruktköttet. Mosa fruktköttet och blanda mycket noga med löken, vitlöken, limesaften, sojasåsen och koriandern. Smaka av med tabasco. Bred ut avokadoblandningen ca 2 cm tjockt i en ugnsform med bakplåtspapper och sätt i frysen.
Steg 2
Till paneringen: Vispa ihop äggen med sojasåsen. Tärna den frysta avokadoblandningen i ca 2x2cm stora tärningar, vänd tärningarna först i mjöl, sedan i äggblandningen och till sist i pankoströbrödet. Ställ tillbaka de panerade avokadotärningarna i frysen i 30 minuter till.
Steg 3
Fritera avokadotärningarna krispiga i fritösen i 2–3 minuter och servera efter tycke med söt chilisås eller crème fraîche, pimpad med lite tabasco.
Recept-ID: 246
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer