

Wokad biff med svartpepparsås
Snabb och lätt wok med entrecôte och grönsaker i en kryddig sås.
Ingredienser
För garnering
Förberedelse
Steg 1
Koka upp vatten i en wokpanna, tillsätt broccoli, blanchera, ta bort och låt rinna av.
Steg 2
Torka wokpannan och värm 3 msk olja i pannan, tillsätt köttstrimlorna, stek snabbt och ta bort.
Steg 3
Stek paprika och lök, tillsätt vårlök, stek lätt och ta bort.
Steg 4
Torka av wokpannan och stek vitlök och ingefära med resterande olja.
Steg 5
Lägg tillbaka de wokade grönsakerna och köttet.
Steg 6
Tillsätt svartpepparsås och broccoli.
Steg 7
Smaksätt med Kikkoman sojasås och Kikkoman rostad sesamolja och blanda väl.
Steg 8
Garnera med gräslök, persilja och färsk vårlök.
Steg 9
Ringla över såsen som finns kvar i wokpannan, krydda med peppar och servera med kokt basmatiris.
Tips
För att göra egen svartpepparsås, använd en blandning av 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås, ¼ msk farinsocker, ¼ msk Worcestershire sås, ½ msk vegetabilisk olja, 1 msk mjöl, 2 ½ finhackade vitlöksklyftor, ¼ finhackad silverlök, ¼ msk svartpeppar och 0,2 l köttbuljong. Eller Kikkoman teriyaki-sås med rostad vitlök 50 ml, utelämna då vitlöken i receptet
Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.
Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.
En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.
Non-stick, kolstål och gjutjärn är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöring. I stället för en wokpanna kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.
Ha inte för mycket i wokpannan. För tillagning av stora portioner, tillaga i omgångar för bästa resultat.
Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokpannan så att de inte bryts sönder.
Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.
Recept-ID: 925
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer