Porcinisvampravioli

5 1 Betyg
Total tid 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse

Rätt mängd porcinipulver är det som förfinar denna italienska klassiker, tillsammans med den knapriga amaretti som serveras som topping.

Ingredienser

4 Portioner
300 g
färdig pastadeg
500 g
svamp
2 
lökar
1 
vitlöksklyfta
100 g
smör
1 tsk
porcinipulver
1 nypa
socker
3 
kvistar persilja
1 
äggula
2 
kvistar timjan
25 g
Amaretti-kex, krossade till smulor
Näringsinnehåll (per portion): 1744 kJ  /  417 kcal
27,5 g Fett
10,8 g Protein
31,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Finhacka svampen. Skala och hacka lök och vitlök fint. 

Steg 2

Fräs alla ingredienser i smör med 2 timjankvistar och smaka av med porcinipulver, socker och Kikkoman sojasås. Sänk värmen och låt sjuda tills en kompakt massa har bildats. Lägg denna blandning i en skål. 

Steg 3

Skölj och torka persiljan, hacka och vänd ner den i blandningen. 

Steg 4

Kavla ut pastadegen och skär ut cirklar med hjälp av en kaffemugg. Pensla den utskurna pastadegen med äggula, fyll med blandningen, vik in och tryck ner ordentligt.

Steg 5

Innan servering, koka raviolin i kokande vatten i 3-4 minuter, låt rinna av och häll i lite smör med amarettismulorna.

Recept-ID: 1078

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Finhacka svampen. Skala och hacka lök och vitlök fint. 

Fräs alla ingredienser i smör med 2 timjankvistar och smaka av med porcinipulver, socker och Kikkoman sojasås. Sänk värmen och låt sjuda tills en kompakt massa har bildats. Lägg denna blandning i en skål. 

Skölj och torka persiljan, hacka och vänd ner den i blandningen. 

Kavla ut pastadegen och skär ut cirklar med hjälp av en kaffemugg. Pensla den utskurna pastadegen med äggula, fyll med blandningen, vik in och tryck ner ordentligt.

Innan servering, koka raviolin i kokande vatten i 3-4 minuter, låt rinna av och häll i lite smör med amarettismulorna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.