Yuzu ponzu fläskgryta
Yuzu ponzu fläskgryta

Yuzu ponzu fläskgryta

4,1 7 Betyg
Total tid 1 tim. 10 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
1 tim. 5 Min. Tillagningstid

Imponera på dina gäster med denna livfulla rätt - pikant ponzu-fläsk möter djärva rödbetor i en symfoni av smaker. Sjudande i en pigg yuzu ponzu-sås som mjukar upp köttet till perfektion. Garanterat en rätt att lägga på minnet. 

Ingredienser

2 Portioner
500 g
fläskbog
Vatten (se mängder nedan)
4 
små kokta rödbetor
2 
stjälkar selleri
1 
lök, hackad
1 
vitlöksklyfta, hackad
2 
lagerblad
1 msk
olivolja
1 nypa
svartpeppar
persilja

Förberedelse

Steg 1

500 g fläskbog – Vatten (tillräckligt för att täcka köttet i en kastrull)

Skär köttet i kuber 3-4 cm, placera i en stekpanna och häll på vatten så att bitarna täcks över. Häll vattnet i en kastrull och lägg i fläskköttet, låt koka upp på hög värme. Ta sedan genast bort köttet.

Steg 2

2  stjälkar selleri – 1  lök – 1  vitlöksklyfta, hackad – 1 tsk olivolja

Hetta upp oljan i en annan djup stekpanna eller kastrull. Tillsätt vitlöken och när den börjar dofta, tillsätt de hackade grönsakerna och fräs på medelvärme.

Steg 3

400 ml vatten – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice4  små, kokta rödbetor, skurna i 2 cm tärningar – 2  lagerblad – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa svartpeppar

Lägg i fläskköttet, rödbetan, lagerbladen, och häll Kikkoman Ponzu Yuzu och vatten, täck över och låt sjuda i 1 timme. Smaksätt med Kikkoman sojasås och svartpeppar. Garnera med lite persilja.

Tips:

Servera med bröd eller ris.

Recept-ID: 1298

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

500 g fläskbog – Vatten (tillräckligt för att täcka köttet i en kastrull)

Skär köttet i kuber 3-4 cm, placera i en stekpanna och häll på vatten så att bitarna täcks över. Häll vattnet i en kastrull och lägg i fläskköttet, låt koka upp på hög värme. Ta sedan genast bort köttet.

2 stjälkar selleri – 1 lök – 1 vitlöksklyfta, hackad – 1 tsk olivolja

Hetta upp oljan i en annan djup stekpanna eller kastrull. Tillsätt vitlöken och när den börjar dofta, tillsätt de hackade grönsakerna och fräs på medelvärme.

400 ml vatten – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice4 små, kokta rödbetor, skurna i 2 cm tärningar – 2 lagerblad – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa svartpeppar

Lägg i fläskköttet, rödbetan, lagerbladen, och häll Kikkoman Ponzu Yuzu och vatten, täck över och låt sjuda i 1 timme. Smaksätt med Kikkoman sojasås och svartpeppar. Garnera med lite persilja.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.