

Yuzu ponzu fläskgryta
Imponera på dina gäster med denna livfulla rätt - pikant ponzu-fläsk möter djärva rödbetor i en symfoni av smaker. Sjudande i en pigg yuzu ponzu-sås som mjukar upp köttet till perfektion. Garanterat en rätt att lägga på minnet.
Förberedelse
Steg 1

500 g fläskbog – Vatten (tillräckligt för att täcka köttet i en kastrull)
Skär köttet i kuber 3-4 cm, placera i en stekpanna och häll på vatten så att bitarna täcks över. Häll vattnet i en kastrull och lägg i fläskköttet, låt koka upp på hög värme. Ta sedan genast bort köttet.
Steg 2

2 stjälkar selleri – 1 lök – 1 vitlöksklyfta, hackad – 1 tsk olivolja
Hetta upp oljan i en annan djup stekpanna eller kastrull. Tillsätt vitlöken och när den börjar dofta, tillsätt de hackade grönsakerna och fräs på medelvärme.
Steg 3

400 ml vatten – 50 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice – 4 små, kokta rödbetor, skurna i 2 cm tärningar – 2 lagerblad – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 nypa svartpeppar
Lägg i fläskköttet, rödbetan, lagerbladen, och häll Kikkoman Ponzu Yuzu och vatten, täck över och låt sjuda i 1 timme. Smaksätt med Kikkoman sojasås och svartpeppar. Garnera med lite persilja.
Tips:
Servera med bröd eller ris.
Recept-ID: 1298
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer