Asiatiska blomkålsvingar

Total tid 45 Min.
45 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner

Till blomkålsvingarna

1 
blomkålshuvud
65 g
vetemjöl
3 
vitlöksklyftor
3 msk
ketchup
2 msk
ljus sirap (alternativt: agavesirap)
1 msk
riven ingefära
1 msk
sesamolja
3 msk
limesaft

Dessutom

2 
salladslökar
200 ml
kokosmjölk
75 g
jordnötssmör
2 msk
limesaft
chilipulver
2 msk
sesamfrön
ett par färska korianderblad
Näringsinnehåll (per portion): 1888 kJ  /  451 kcal
15,9 g Fett
15,3 g Protein
40,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Dela blomkålen i små buketter och skölj dem. Rör ihop mjölet med ca 150 ml vatten och sojasåsen. Vänd buketterna i blandningen och fördela dem på bakplåt med bakplåtspapper. Baka i förvärmd ugn i 225 °C (varmluft 205 °C) i ca 15 minuter.

Steg 2

Skala och pressa vitlöken och blanda med tamarisåsen, sirapen, ingefäran, oljan och limesaften. Blanda de heta blomkålsvingarna med marinaden, lägg tillbaka på bakplåten och baka i ca 5–10 minuter till.

Steg 3

Ansa salladslöken, skölj och strimla till tunna ringar. Koka upp kokosmjölken med jordnötssmöret och smaka av med limesaft, sojasås och chilipulver. Garnera blomkålsvingarna med salladslök, sesamfrön och koriander och servera med kokossåsen.

Recept-ID: 56

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Dela blomkålen i små buketter och skölj dem. Rör ihop mjölet med ca 150 ml vatten och sojasåsen. Vänd buketterna i blandningen och fördela dem på bakplåt med bakplåtspapper. Baka i förvärmd ugn i 225 °C (varmluft 205 °C) i ca 15 minuter.

Skala och pressa vitlöken och blanda med tamarisåsen, sirapen, ingefäran, oljan och limesaften. Blanda de heta blomkålsvingarna med marinaden, lägg tillbaka på bakplåten och baka i ca 5–10 minuter till.

Ansa salladslöken, skölj och strimla till tunna ringar. Koka upp kokosmjölken med jordnötssmöret och smaka av med limesaft, sojasås och chilipulver. Garnera blomkålsvingarna med salladslök, sesamfrön och koriander och servera med kokossåsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.