Asiatiska blomkålsvingar
Ingredienser
Till blomkålsvingarna
Dessutom
Förberedelse
Steg 1
Dela blomkålen i små buketter och skölj dem. Rör ihop mjölet med ca 150 ml vatten och sojasåsen. Vänd buketterna i blandningen och fördela dem på bakplåt med bakplåtspapper. Baka i förvärmd ugn i 225 °C (varmluft 205 °C) i ca 15 minuter.
Steg 2
Skala och pressa vitlöken och blanda med tamarisåsen, sirapen, ingefäran, oljan och limesaften. Blanda de heta blomkålsvingarna med marinaden, lägg tillbaka på bakplåten och baka i ca 5–10 minuter till.
Steg 3
Ansa salladslöken, skölj och strimla till tunna ringar. Koka upp kokosmjölken med jordnötssmöret och smaka av med limesaft, sojasås och chilipulver. Garnera blomkålsvingarna med salladslök, sesamfrön och koriander och servera med kokossåsen.
Recept-ID: 56
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer