

Skaldjurs-currygratäng med underbar bechamel
En japansk fusions-twist på komfortmat, denna curry-risgratäng är laddad med saftiga skaldjur men toppad med krämig, gyllene bechamelsås.
Ingredienser
Skaldjur:
Béchamelsås:
Toppings:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1

150 g sushiris – 60 g morötter – 60 g lök – 30 g selleri – 1 vitlöksklyfta – 40 g smör – 300 g blandad skaldjur (t.ex. musslor, räkor, bläckfisk) – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk currypulver
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna och lägg i en ugnsform. Skär den tvättade moroten och sellerin i små tärningar, tärna löken, hacka vitlöken och fräs allt i smör tills det är gyllenbrunt. Tillsätt sedan skaldjursblandningen och stek i ytterligare 3 minuter. Smaksätt till sist med Kikkoman sojasås och currypulver. Lägg i en skål med riset.
Steg 2

30 g smör – 30 g vetemjöl – 250 ml mjölk – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 nypa peppar
Smält smöret, tillsätt mjölet och stek i 2 minuter, tillsätt sedan mjölken och rör om kraftigt för att få bort eventuella klumpar. Koka upp och smaka av med Kikkoman sojasås och peppar. Häll över riset med skaldjur från steg 1.
Steg 3

100 g mozzarella i marinad – 30 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil – 1 msk gräslök
Strimla mozzarellan för hand ovanpå gratängen och strö över Kikkoman Panko. Grädda i 200 °C i 25 minuter. Hacka gräslöken. Servera den färdiga rätten på ett fat och garnera med hackad gräslök.
Recept-ID: 1365
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer