Skaldjurs-currygratäng med underbar bechamel
Skaldjurs-currygratäng med underbar bechamel

Skaldjurs-currygratäng med underbar bechamel

4,3 4 Betyg
Total tid 50 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

En japansk fusions-twist på komfortmat, denna curry-risgratäng är laddad med saftiga skaldjur men toppad med krämig, gyllene bechamelsås.

Ingredienser

2 Portioner
150 g
sushiris

Skaldjur:

60 g
morötter
60 g
lök
30 g
selleri
1 
vitlöksklyfta
40 g
smör
300 g
blandade skaldjur (t.ex. musslor, räkor, bläckfisk)
1 tsk
currypulver

Béchamelsås:

30 g
smör
30 g
vetemjöl
250 ml
mjölk
1 nypa
peppar

Toppings:

100 g
mozzarella i marinad

Garnering:

1 msk
gräslök
Näringsinnehåll (per portion):4.408 kJ / 1.053 kcal
56,2 gFett
36,9 gProtein
97,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g sushiris – 60 g morötter – 60 g lök – 30 g selleri – 1  vitlöksklyfta – 40 g smör – 300 g blandad skaldjur (t.ex. musslor, räkor, bläckfisk) – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk currypulver

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna och lägg i en ugnsform. Skär den tvättade moroten och sellerin i små tärningar, tärna löken, hacka vitlöken och fräs allt i smör tills det är gyllenbrunt. Tillsätt sedan skaldjursblandningen och stek i ytterligare 3 minuter. Smaksätt till sist med Kikkoman sojasås och currypulver. Lägg i en skål med riset.

Steg 2

30 g smör – 30 g vetemjöl – 250 ml mjölk – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa peppar

Smält smöret, tillsätt mjölet och stek i 2 minuter, tillsätt sedan mjölken och rör om kraftigt för att få bort eventuella klumpar. Koka upp och smaka av med Kikkoman sojasås och peppar. Häll över riset med skaldjur från steg 1.

Steg 3

100 g mozzarella i marinad – 30 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil1 msk gräslök

Strimla mozzarellan för hand ovanpå gratängen och strö över Kikkoman Panko. Grädda i 200 °C i 25 minuter. Hacka gräslöken. Servera den färdiga rätten på ett fat och garnera med hackad gräslök.

Recept-ID: 1365

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

150 g sushiris – 60 g morötter – 60 g lök – 30 g selleri – 1 vitlöksklyfta – 40 g smör – 300 g blandad skaldjur (t.ex. musslor, räkor, bläckfisk) – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk currypulver

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna och lägg i en ugnsform. Skär den tvättade moroten och sellerin i små tärningar, tärna löken, hacka vitlöken och fräs allt i smör tills det är gyllenbrunt. Tillsätt sedan skaldjursblandningen och stek i ytterligare 3 minuter. Smaksätt till sist med Kikkoman sojasås och currypulver. Lägg i en skål med riset.

30 g smör – 30 g vetemjöl – 250 ml mjölk – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa peppar

Smält smöret, tillsätt mjölet och stek i 2 minuter, tillsätt sedan mjölken och rör om kraftigt för att få bort eventuella klumpar. Koka upp och smaka av med Kikkoman sojasås och peppar. Häll över riset med skaldjur från steg 1.

100 g mozzarella i marinad – 30 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil1 msk gräslök

Strimla mozzarellan för hand ovanpå gratängen och strö över Kikkoman Panko. Grädda i 200 °C i 25 minuter. Hacka gräslöken. Servera den färdiga rätten på ett fat och garnera med hackad gräslök.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.