Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm
Ingredienser
Till avokadokrämen:
Till grönsakstillbehöret:
Till sötpotatisbiffarna:
Förberedelse
Steg 1
Avokadokräm: Ta ut kärnan och skala avokadon, skär fruktköttet i grova bitar och puréa med mandelmjölken och kokosmjölken. Värm upp avokadomoset i en kastrull och smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.
Steg 2
Grönsakstillbehöret: Ansa kärnor och sidväggar, skölj och strimla paprikan. Skölj och skär bort ändarna från bönorna. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt och fräs upp paprikastrimlorna och haricots vertsen och smaksätt med salt och peppar.
Steg 3
Sötpotatisbiffar: Skölj och skär sötpotatisen på snedden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna bredvid varandra på en tallrik, täck med plastfolie och kör dem i mikron på 450 watt i ca 4–5 minuter. Ta bort plastfolien, låt sötpotatisen svalna lite och pudra snittytorna med mjöl.
Steg 4
Hetta upp margarinet i en panna, bryn sötpotatisskivorna gyllenbruna på medelhög värme på båda sidorna, ta upp och lägg dem på en tallrik och håll varmt.
Steg 5
Låt sockret och äppeljuicen koka ihop i pannan så länge tills saften blivit tjockflytande. Tillsätt sojasåsen och koka upp igen. Lägg tillbaka sötpotatisskivorna i stekpannan och karamellisera med såsen.
Steg 6
Lägg upp tillbehörsgrönsakerna på tallrikar, arrangera sötpotatisbiffarna ovanpå, nappera med resten av såsen, garnera med avokadokrämen bredvid och servera.
Recept-ID: 156
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer