[Translate to Schwedisch:]
[Translate to Schwedisch:]

Sötpotatisbiffar på blandade grönsaksstrimlor med avokadokräm

Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner

Till avokadokrämen:

 ½ 
stor avokado
100 ml
mandelmjölk
2 msk
”tjock” kokosmjölk
 ½ tsk
citronsaft
1 tsk
strösocker
lite salt och nymalen peppar

Till grönsakstillbehöret:

100 g
röd paprika
100 g
gul paprika
100 g
haricots verts
1 msk
vegetabilisk olja
lite salt och nymalen peppar

Till sötpotatisbiffarna:

500 g
sötpotatis (skivor à ca 60 g)
mjöl att pudra med
2 msk
veganskt margarin
2 tsk
strösocker
120 ml
äppeljuice
Näringsinnehåll (per portion): 1312 kJ  /  313 kcal
13,9 g Fett
4,5 g Protein
42,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Avokadokräm: Ta ut kärnan och skala avokadon, skär fruktköttet i grova bitar och puréa med mandelmjölken och kokosmjölken. Värm upp avokadomoset i en kastrull och smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.

Steg 2

Grönsakstillbehöret: Ansa kärnor och sidväggar, skölj och strimla paprikan. Skölj och skär bort ändarna från bönorna. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt och fräs upp paprikastrimlorna och haricots vertsen och smaksätt med salt och peppar.

Steg 3

Sötpotatisbiffar: Skölj och skär sötpotatisen på snedden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna bredvid varandra på en tallrik, täck med plastfolie och kör dem i mikron på 450 watt i ca 4–5 minuter. Ta bort plastfolien, låt sötpotatisen svalna lite och pudra snittytorna med mjöl.

Steg 4

Hetta upp margarinet i en panna, bryn sötpotatisskivorna gyllenbruna på medelhög värme på båda sidorna, ta upp och lägg dem på en tallrik och håll varmt.

Steg 5

Låt sockret och äppeljuicen koka ihop i pannan så länge tills saften blivit tjockflytande. Tillsätt sojasåsen och koka upp igen. Lägg tillbaka sötpotatisskivorna i stekpannan och karamellisera med såsen.

Steg 6

Lägg upp tillbehörsgrönsakerna på tallrikar, arrangera sötpotatisbiffarna ovanpå, nappera med resten av såsen, garnera med avokadokrämen bredvid och servera.

Recept-ID: 156

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Avokadokräm: Ta ut kärnan och skala avokadon, skär fruktköttet i grova bitar och puréa med mandelmjölken och kokosmjölken. Värm upp avokadomoset i en kastrull och smaka av med citronsaft, socker, salt och peppar.

Grönsakstillbehöret: Ansa kärnor och sidväggar, skölj och strimla paprikan. Skölj och skär bort ändarna från bönorna. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt och fräs upp paprikastrimlorna och haricots vertsen och smaksätt med salt och peppar.

Sötpotatisbiffar: Skölj och skär sötpotatisen på snedden i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg skivorna bredvid varandra på en tallrik, täck med plastfolie och kör dem i mikron på 450 watt i ca 4–5 minuter. Ta bort plastfolien, låt sötpotatisen svalna lite och pudra snittytorna med mjöl.

Hetta upp margarinet i en panna, bryn sötpotatisskivorna gyllenbruna på medelhög värme på båda sidorna, ta upp och lägg dem på en tallrik och håll varmt.

Låt sockret och äppeljuicen koka ihop i pannan så länge tills saften blivit tjockflytande. Tillsätt sojasåsen och koka upp igen. Lägg tillbaka sötpotatisskivorna i stekpannan och karamellisera med såsen.

Lägg upp tillbehörsgrönsakerna på tallrikar, arrangera sötpotatisbiffarna ovanpå, nappera med resten av såsen, garnera med avokadokrämen bredvid och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.