

Kikärtsburgare
Total tid
8 tim. 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
8 tim. Tid för marinering
10 Min. Tillagningstid
Näringsinnehåll (per portion):1.136 kJ / 271 kcal
9,5 gFett
12,5 gProtein
36,9 gKolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Lägg kikärtorna i blöt i vatten i 8 timmar. Rör ihop de blötlagda kikärtorna med vattnet, ägget, den krossade vitlöksklyftan och mjölet som blandats med bakpulver och bikarbonat, Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås samt kryddorna. Hetta upp olja i en panna och forma patties av degen med en sked. Stek dem ett par minuter på båda sidorna till det är vackert guldbruna.
Steg 2
Servera med en sås, exempelvis naturell yoghurt blandad med örter.
Tips:
I stället för torkade kikärtor kan du ta kikärtor på burk.
Recept-ID: 314
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer