Kikärtsburgare

Total tid 500 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
480 Min. Tid för marinering
10 Min. Tillagningstid

Ingredienser

6 Portioner
300 g
kikärtor
2 msk
vatten
1 
ägg
1 
vitlöksklyfta
3 msk
vetemjöl
 ½ tsk
bakpulver
 ½ tsk
bikarbonat
1 tsk
kummin
svartpeppar
olivolja
Näringsinnehåll (per portion): 1136 kJ  /  271 kcal
9,5 g Fett
12,5 g Protein
36,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg kikärtorna i blöt i vatten i 8 timmar. Rör ihop de blötlagda kikärtorna med vattnet, ägget, den krossade vitlöksklyftan och mjölet som blandats med bakpulver och bikarbonat, Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås samt kryddorna. Hetta upp olja i en panna och forma patties av degen med en sked. Stek dem ett par minuter på båda sidorna till det är vackert guldbruna.

Steg 2

Servera med en sås, exempelvis naturell yoghurt blandad med örter.

Tips:

I stället för torkade kikärtor kan du ta kikärtor på burk.

Recept-ID: 314

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg kikärtorna i blöt i vatten i 8 timmar. Rör ihop de blötlagda kikärtorna med vattnet, ägget, den krossade vitlöksklyftan och mjölet som blandats med bakpulver och bikarbonat, Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås samt kryddorna. Hetta upp olja i en panna och forma patties av degen med en sked. Stek dem ett par minuter på båda sidorna till det är vackert guldbruna.

Servera med en sås, exempelvis naturell yoghurt blandad med örter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.