Kikärtsburgare
Total tid
500 Min.
10 Min.
Tid för förberedelse
480 Min.
Tid för marinering
10 Min.
Tillagningstid
Näringsinnehåll (per portion):
1136 kJ
/
271 kcal
9,5 g
Fett
12,5 g
Protein
36,9 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Lägg kikärtorna i blöt i vatten i 8 timmar. Rör ihop de blötlagda kikärtorna med vattnet, ägget, den krossade vitlöksklyftan och mjölet som blandats med bakpulver och bikarbonat, Kikkoman Naturligt bryggd ekologisk sojasås samt kryddorna. Hetta upp olja i en panna och forma patties av degen med en sked. Stek dem ett par minuter på båda sidorna till det är vackert guldbruna.
Steg 2
Servera med en sås, exempelvis naturell yoghurt blandad med örter.
Tips:
I stället för torkade kikärtor kan du ta kikärtor på burk.
Recept-ID: 314
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer