Nudelwok med räkor och grönsaker

Total tid 30 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Fisk- och skaldjursälskare kommer att älska denna maträtt med wokade räkor och nudlar

Ingredienser

2 Portioner
12 
kungsräkor, färdiglagade
50 g
morot, i strimlor
50 g
zucchini, i strimlor
1 
vitlöksklyfta, finhackad
15 g
färsk ingefära, finhackad
200 g
ramennudlar
5 msk
stekolja
2 msk
citronsaft

För garnering:

Rivet skal av en halv ekologisk citron
2 
vårlökar, fint skivade
3 
stjälkar koriander, plocka av bladen
Näringsinnehåll (per portion): 2336 kJ  /  554 kcal
32 g Fett
30,7 g Protein
34,2 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Värm 1 msk olja i en wokpanna, tillsätt morot och fräs i 1 minut tillsätt zucchini, bryn och ta bort båda.

Steg 2

Tillsätt räkor och 1 msk olja, stek i ca 3 minuter och ta bort.

Steg 3

Fräs ingefära och vitlök i resten av oljan i wokpannan. Lägg tillbaka grönsakerna och räkorna och stek snabbt.

Steg 4

Tillsätt citronsaft, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja, vänd ner de kokta nudlarna och värm en kort stund.

Steg 5

Garnera med citronskal, vårlök och koriander och servera.

Tips:

Alternativ till citronsaft: använd 2 msk Kikkoman Ponzu Citron och reducera Kikkoman sojasåsen till 1 msk i stället för 2 msk.

Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

Alternativ för ramennudlar: dina favoritnudlar (förkokta) som Udon, Soba-nudlar och spagettinudlar eller tillgängliga nudlar hemma.

En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Non-stick, metallplåt, gjutjärns wokgryta är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöringsvård. I stället för en wokgryta kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Ha inte för mycket i wokgrytan. För tillagning av stora portioner, tillagas i omgångar för bästa resultat.

Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokgrytan så att de inte bryts sönder.

Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Recept-ID: 928

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Värm 1 msk olja i en wokpanna, tillsätt morot och fräs i 1 minut tillsätt zucchini, bryn och ta bort båda.

Tillsätt räkor och 1 msk olja, stek i ca 3 minuter och ta bort.

Fräs ingefära och vitlök i resten av oljan i wokpannan. Lägg tillbaka grönsakerna och räkorna och stek snabbt.

Tillsätt citronsaft, Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja, vänd ner de kokta nudlarna och värm en kort stund.

Garnera med citronskal, vårlök och koriander och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.