Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris
Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris

Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris

Total tid20 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
10 Min.Tillagningstid

En doftande och milt kryddad blomkål-spenatcurry i kombination med ris och nötter som ger en aptitretande blandning av smaker. Perfekt för en hälsosam och god jobblunch.

Bra att veta: Den här rätten är ett av recepten i Meal Prep-serien. Du hittar även de andra två recepten här.

Ingredienser

2 Portioner
1 
lök
1 
vitlöksklyfta
1 tsk
currypasta
3 
tomater
50 g
spenat
120 ml
vatten
200 g
blomkål
250 ml
kokosmjölk
40 g
cashewnötter
100 g
ris
1 knippe
koriander
Näringsinnehåll (per portion):2022 kJ / 483 kcal
35,5 gFett
13 gProtein
31,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3  tomater – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1  lök – 1  vitlöksklyfta – 1 tsk currypasta – 50 g spenat – 120 ml vatten – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanchera och skala tomaterna och tärna dem sedan. Hacka och fräs sedan löken i Kikkoman sesamolja. Tillsätt vitlöksklyftan och currypasta. Blanda ihop. Tillsätt sedan spenaten, tomaterna, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt.

Steg 2

200 g blomkål – 250 ml kokosmjölk

Skär blomkålen i buketter. Tillsätt blomkålen och kokosmjölken i såsen. Täck över och koka i 10 minuter.

Steg 3

40 g cashewnötter – 100 g ris – 1 knippe koriander

Rosta cashewnötterna i en torr panna.

Koka riset och lägg det sedan i matlådor. Häll currysåsen över dem och strö över nötterna och färsk koriander.

Tips:

För en kryddigare rätt, använd mer currypasta eller krydda med en nypa chili.

Recept-ID: 1325

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

3 tomater – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 lök – 1 vitlöksklyfta – 1 tsk currypasta – 50 g spenat – 120 ml vatten – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanchera och skala tomaterna och tärna dem sedan. Hacka och fräs sedan löken i Kikkoman sesamolja. Tillsätt vitlöksklyftan och currypasta. Blanda ihop. Tillsätt sedan spenaten, tomaterna, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt.

200 g blomkål – 250 ml kokosmjölk

Skär blomkålen i buketter. Tillsätt blomkålen och kokosmjölken i såsen. Täck över och koka i 10 minuter.

40 g cashewnötter – 100 g ris – 1 knippe koriander

Rosta cashewnötterna i en torr panna.

Koka riset och lägg det sedan i matlådor. Häll currysåsen över dem och strö över nötterna och färsk koriander.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.