Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris
Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris

Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris

5 3 Betyg
Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En doftande och milt kryddad blomkål-spenatcurry i kombination med ris och nötter som ger en aptitretande blandning av smaker. Perfekt för en hälsosam och god jobblunch.

Bra att veta: denna rätt ingår i våra recept för måltidsförberedelser. Du hittar de andra recepten från serien här.

Ingredienser

2 Portioner
1 
lök
1 
vitlöksklyfta
1 tsk
currypasta
3 
tomater
50 g
spenat
120 ml
vatten
200 g
blomkål
250 ml
kokosmjölk
40 g
cashewnötter
100 g
ris
1 knippe
koriander
Näringsinnehåll (per portion):2.022 kJ / 483 kcal
35,5 gFett
13 gProtein
31,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

3  tomater – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1  lök – 1  vitlöksklyfta – 1 tsk currypasta – 50 g spenat – 120 ml vatten – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanchera och skala tomaterna och tärna dem sedan. Hacka och fräs sedan löken i Kikkoman sesamolja. Tillsätt vitlöksklyftan och currypasta. Blanda ihop. Tillsätt sedan spenaten, tomaterna, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt.

Steg 2

200 g blomkål – 250 ml kokosmjölk

Skär blomkålen i buketter. Tillsätt blomkålen och kokosmjölken i såsen. Täck över och koka i 10 minuter.

Steg 3

40 g cashewnötter – 100 g ris – 1 knippe koriander

Rosta cashewnötterna i en torr panna.

Koka riset och lägg det sedan i matlådor. Häll currysåsen över dem och strö över nötterna och färsk koriander.

Tips:

För en kryddigare rätt, använd mer currypasta eller krydda med en nypa chili.

Recept-ID: 1325

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

3 tomater – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 lök – 1 vitlöksklyfta – 1 tsk currypasta – 50 g spenat – 120 ml vatten – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Blanchera och skala tomaterna och tärna dem sedan. Hacka och fräs sedan löken i Kikkoman sesamolja. Tillsätt vitlöksklyftan och currypasta. Blanda ihop. Tillsätt sedan spenaten, tomaterna, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt.

200 g blomkål – 250 ml kokosmjölk

Skär blomkålen i buketter. Tillsätt blomkålen och kokosmjölken i såsen. Täck över och koka i 10 minuter.

40 g cashewnötter – 100 g ris – 1 knippe koriander

Rosta cashewnötterna i en torr panna.

Koka riset och lägg det sedan i matlådor. Häll currysåsen över dem och strö över nötterna och färsk koriander.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.