Curry med blomkål, cashewnötter och spenat med ris
En doftande och milt kryddad blomkål-spenatcurry i kombination med ris och nötter som ger en aptitretande blandning av smaker. Perfekt för en hälsosam och god jobblunch.
Förberedelse
Steg 1
3 tomater – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 lök – 1 vitlöksklyfta – 1 tsk currypasta – 50 g spenat – 120 ml vatten – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Blanchera och skala tomaterna och tärna dem sedan. Hacka och fräs sedan löken i Kikkoman sesamolja. Tillsätt vitlöksklyftan och currypasta. Blanda ihop. Tillsätt sedan spenaten, tomaterna, vattnet och Kikkoman sojasås med mindre salt.
Steg 2
200 g blomkål – 250 ml kokosmjölk
Skär blomkålen i buketter. Tillsätt blomkålen och kokosmjölken i såsen. Täck över och koka i 10 minuter.
Steg 3
40 g cashewnötter – 100 g ris – 1 knippe koriander
Rosta cashewnötterna i en torr panna.
Koka riset och lägg det sedan i matlådor. Häll currysåsen över dem och strö över nötterna och färsk koriander.
Tips:
För en kryddigare rätt, använd mer currypasta eller krydda med en nypa chili.
Recept-ID: 1325
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer