Bräserade oxkinder med potatismos och brysselkål

Total tid 150 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
120 Min. Tillagningstid

Oxkind är redan visuellt fantastisk i sig. Dess robusta röda nyans är delikat marmorerad, och dess smak är intensiv och rik. Tillsammans med potatismos av kålrot och brysselkål upptill är det en sann fest!

Ingredienser

4 Portioner

Till oxkinden:

1 
morot
100 g
rotselleri
1 
lök
 ½ 
lök vitlök
3 msk
rapsolja
1 msk
tomatpuré
150 ml
rött vin
350 ml
vatten
4 
oxkinder
3 msk
rapsolja

Till kålrotsmoset:

500 g
potatis (fast)
400 g
kålrot
100 ml
mjölk
80 ml
olivolja
4 nypa
salt
1 nypa
socker

Till brysselkålen:

300 g
brysselkål
2 msk
rapsolja
2 tsk
honung
2 msk
äppeljuice
Näringsinnehåll (per portion): 8785.6 kJ  /  2108.9 kcal
128,6 g Fett
133,9 g Protein
79,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  morot – 100 g rotselleri – 1  lök –  ½  lök vitlök – 3 msk rapsolja – 1 msk tomatpuré – 150 ml rött vin – 80 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås350 ml vatten

Tvätta och torka morötterna och rotsellerin, skär dem i valnötsstora bitar. Skala löken och vitlöken, hacka båda grovt. Fräs allt med rapsolja i en panna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpurén och fräs kort. Deglasera med rött vin och reducera till hälften. Tillsätt Kikkoman sojasås samt vatten och låt sjuda i cirka 10 minuter. Häll fonden genom en sil ner i en kanna och kassera grönsakerna.

 

Steg 2

4  oxkinder – 3 msk rapsolja

Värm ugnen till 180 °C över- och undervärme, och använd en långpannan utan lock. Tvätta och torka oxkinderna. Skär tunt bort silverskinnet och fettet . Gnid in oxkinderna med olja och grädda dem i pannan i ca 10 minuter i ugnen. Häll i fonden från steg 1 och låt bräsera, övertäckt, i cirka 90 minuter.

 

Steg 3

500 g fast potatis – 400 g kålrot – 100 ml mjölk – 80 ml olivolja – 4 nypa salt – 1 nypa socker

Tvätta och torka potatisen och kålroten. Skär båda i stora tärningar, lägg i en kastrull med kallt vatten och koka tills de är mjuka. Häll av vattnet, mosa med mjölk, olivolja, salt och socker. Om moset är för torrt, tillsätt lite mer mjölk. Täck över och håll varmt.

 

Steg 4

300 g brysselkål – 2 msk rapsolja – 2 tsk honung – 2 msk äppeljuice – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Tvätta och torka brysselkålen. Skär bort stjälken med en liten kniv och plocka bort de yttre bladen. Stek i en panna med olja. Deglasera med honung, äppeljuice och Kikkoman sojasås. Ta bort från värmen.

 

Steg 5

Ordna oxkinderna med såsen, potatismoset,  samt brysselkålen. Smaklig måltid!

Recept-ID: 1193

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1  morot – 100 g rotselleri – 1  lök –  ½  lök vitlök – 3 msk rapsolja – 1 msk tomatpuré – 150 ml rött vin – 80 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås350 ml vatten

Tvätta och torka morötterna och rotsellerin, skär dem i valnötsstora bitar. Skala löken och vitlöken, hacka båda grovt. Fräs allt med rapsolja i en panna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpurén och fräs kort. Deglasera med rött vin och reducera till hälften. Tillsätt Kikkoman sojasås samt vatten och låt sjuda i cirka 10 minuter. Häll fonden genom en sil ner i en kanna och kassera grönsakerna.

 

4  oxkinder – 3 msk rapsolja

Värm ugnen till 180 °C över- och undervärme, och använd en långpannan utan lock. Tvätta och torka oxkinderna. Skär tunt bort silverskinnet och fettet . Gnid in oxkinderna med olja och grädda dem i pannan i ca 10 minuter i ugnen. Häll i fonden från steg 1 och låt bräsera, övertäckt, i cirka 90 minuter.

 

500 g fast potatis – 400 g kålrot – 100 ml mjölk – 80 ml olivolja – 4 nypa salt – 1 nypa socker

Tvätta och torka potatisen och kålroten. Skär båda i stora tärningar, lägg i en kastrull med kallt vatten och koka tills de är mjuka. Häll av vattnet, mosa med mjölk, olivolja, salt och socker. Om moset är för torrt, tillsätt lite mer mjölk. Täck över och håll varmt.

 

300 g brysselkål – 2 msk rapsolja – 2 tsk honung – 2 msk äppeljuice – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Tvätta och torka brysselkålen. Skär bort stjälken med en liten kniv och plocka bort de yttre bladen. Stek i en panna med olja. Deglasera med honung, äppeljuice och Kikkoman sojasås. Ta bort från värmen.

 

Ordna oxkinderna med såsen, potatismoset,  samt brysselkålen. Smaklig måltid!

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.