

Tom kha gai med kyckling
En värmande thaisoppa med mör kyckling i en krämig kokosbuljong. Kikkoman sojasås tillför rik umami och blandar sig vackert med kryddorna för en perfekt balanserad smak.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

1 sticka citrongräs – 1 liten bit ingefära – 1 liten obehandlad lime – 1 liten röd chili – 400 g kycklingbröstfilé
Skär citrongräset i bitar. Skala och riv eller hacka ingefäran fint. Riv limeskalet och pressa ur juicen. Skiva chilin i ringar. Tärna kycklingen i små tärningar.
Steg 2

600 ml kycklingfond eller buljong – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 400 ml kokosmjölk – 1 msk farinsocker (eller Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil)
Koka upp kycklingfonden med Kikkoman sojasås. Tillsätt citrongräs, ingefära, lite limeskal och limejuice, chili, kokosmjölk och socker. Värm igenom.
Steg 3

200 g små svampar – Några korianderblad – 80 g böngroddar – Kikkoman rostad sesamolja
Halvera eller kvarta svampen, tillsätt med kycklingen i buljongen, låt koka upp igen och låt puttra i cirka 10 minuter. Dela soppan i skålar, garnera med koriander och böngroddar (om du vill, fräs böngroddarna kort), ringla över sesamoljan och servera.
Tips:
Ångat jasminris är det perfekta tillbehöret.
Om du vill kan du förbereda en kryddpasta genom att dunka citrongräs, schalottenlök, kaffirlimeblad, chili och galangal i en mortel och låt det sedan koka upp med fonden.
För en vegetarisk variant, byt ut kycklingen mot tofu och använd grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong.
Recept-ID: 1505
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer






















