Tom kha gai med kyckling
Tom kha gai med kyckling

Tom kha gai med kyckling

5 3 Betyg
Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En värmande thaisoppa med mör kyckling i en krämig kokosbuljong. Kikkoman sojasås tillför rik umami och blandar sig vackert med kryddorna för en perfekt balanserad smak.

Ingredienser

4 Portioner
1 
sticka citrongräs
1 
liten bit ingefära
1 
liten obehandlad lime
1 
liten röd chili
400 g
kycklingbröstfilé
600 ml
kycklingfond eller buljong
400 ml
kokosmjölk
1 msk
farinsocker (eller Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil)
200 g
små svampar
Några korianderblad
80 g
böngroddar
Näringsinnehåll (per portion):1.602 kJ / 385 kcal
24,4 gFett
29,1 gProtein
12,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  sticka citrongräs – 1  liten bit ingefära – 1  liten obehandlad lime – 1  liten röd chili – 400 g kycklingbröstfilé

Skär citrongräset i bitar. Skala och riv eller hacka ingefäran fint. Riv limeskalet och pressa ur juicen. Skiva chilin i ringar. Tärna kycklingen i små tärningar.

Steg 2

600 ml kycklingfond eller buljong – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås400 ml kokosmjölk – 1 msk farinsocker (eller Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil)

Koka upp kycklingfonden med Kikkoman sojasås. Tillsätt citrongräs, ingefära, lite limeskal och limejuice, chili, kokosmjölk och socker. Värm igenom.

Steg 3

200 g små svampar – Några korianderblad – 80 g böngroddar – Kikkoman rostad sesamolja

Halvera eller kvarta svampen, tillsätt med kycklingen i buljongen, låt koka upp igen och låt puttra i cirka 10 minuter. Dela soppan i skålar, garnera med koriander och böngroddar (om du vill, fräs böngroddarna kort), ringla över sesamoljan och servera.

Tips:

Ångat jasminris är det perfekta tillbehöret.
Om du vill kan du förbereda en kryddpasta genom att dunka citrongräs, schalottenlök, kaffirlimeblad, chili och galangal i en mortel och låt det sedan koka upp med fonden.
För en vegetarisk variant, byt ut kycklingen mot tofu och använd grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong.

Recept-ID: 1505

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 sticka citrongräs – 1 liten bit ingefära – 1 liten obehandlad lime – 1 liten röd chili – 400 g kycklingbröstfilé

Skär citrongräset i bitar. Skala och riv eller hacka ingefäran fint. Riv limeskalet och pressa ur juicen. Skiva chilin i ringar. Tärna kycklingen i små tärningar.

600 ml kycklingfond eller buljong – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås400 ml kokosmjölk – 1 msk farinsocker (eller Kikkoman söt matlagningskrydda i mirin-stil)

Koka upp kycklingfonden med Kikkoman sojasås. Tillsätt citrongräs, ingefära, lite limeskal och limejuice, chili, kokosmjölk och socker. Värm igenom.

200 g små svampar – Några korianderblad – 80 g böngroddar – Kikkoman rostad sesamolja

Halvera eller kvarta svampen, tillsätt med kycklingen i buljongen, låt koka upp igen och låt puttra i cirka 10 minuter. Dela soppan i skålar, garnera med koriander och böngroddar (om du vill, fräs böngroddarna kort), ringla över sesamoljan och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.