Pasta med rödtomatpesto och grön avokadopesto
Pasta med rödtomatpesto och grön avokadopesto

Pasta med rödtomatpesto och grön avokadopesto

4,8 4 Betyg
Total tid 25 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Enkelt vegetariskt pastarecept serveras med en grön avokadopesto och en röd tomat- och timjanpesto.

Ingredienser

4 Portioner
350 g
pasta, t.ex. spaghetti

För avokadopesto

1 
stor mogen avokado
Några basilikablad
1 
vitlöksklyfta
30 g
mandlar
30 g
färskriven parmesan
2 msk
olivolja
Lite citron eller limejuice
Salt, nymalen peppar

För tomat och timjan-pesto

40 g
soltorkade tomater
30 g
färskriven parmesan
30 g
rostade pinjenötter
Några timjanblad
2 tsk
tomatpuré
2 msk
olivolja
Nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion):3.023 kJ / 719 kcal
35,8 gFett
22,1 gProtein
76,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För avokadopeston, skär avokadon på mitten, ta bort kärnan och fruktköttet. Tvätta basilikan och skala vitlöken.

Steg 2

Blanda basilikan, vitlöken, avokadoköttet, mandeln, parmesanosten, olivoljan och citron- eller limesaften. Krydda peston med salt, peppar och Mirin.

Steg 3

För att göra tomattimjanpeston, puréa tomaterna, parmesanen, pinjenötterna, timjan, tomatpurén och olivoljan och smaka av med soja, peppar och Mirin. 

Steg 4

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera med de två pestosorterna. 

Tips

För extra krämighet, blanda peston med lite pastakokvatten.

Garnera med en topping av rostade grönsakstärningar (t.ex. zucchini, aubergine, paprika) och/eller med färska örter. 

Recept-ID: 1030

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

För avokadopeston, skär avokadon på mitten, ta bort kärnan och fruktköttet. Tvätta basilikan och skala vitlöken.

Blanda basilikan, vitlöken, avokadoköttet, mandeln, parmesanosten, olivoljan och citron- eller limesaften. Krydda peston med salt, peppar och Mirin.

För att göra tomattimjanpeston, puréa tomaterna, parmesanen, pinjenötterna, timjan, tomatpurén och olivoljan och smaka av med soja, peppar och Mirin. 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera med de två pestosorterna. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.