Pilgrimsmusslor tataki med rostad sesam- och ponzu-yuzu dressing
Pilgrimsmusslor tataki med rostad sesam- och ponzu-yuzu dressing

Pilgrimsmusslor tataki med rostad sesam- och ponzu-yuzu dressing

4,6 25 Betyg
Total tid 1 tim. 12 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
2 Min. Tillagningstid
1 tim. Tid för marinering

Tataki är en japansk metod för att snabbt steka kött eller fisk så att det serveras rått inuti. Det här receptet använder pilgrimsmusslor som serveras med smakrik fyllig sås. Perfekt som förrätt vid middagen såväl som till fest.

Ingredienser

2 Portioner
4 
stora pilgrimsmusslor (borttagna från skalet)
1 
vitlöksklyfta
 ½ msk
honung
 ½ msk
limejuice
 ¼ tsk
yuzu-zest (se tips)
 ¼ tsk
sanshopeppar eller sichuanpeppar (mald)
 ½ msk
rostade sesamfrön
 ¼ 
daikon (japansk gul inlagd rädisa)
Näringsinnehåll (per portion):627 kJ / 150 kcal
1 gFett
12 gProtein
25 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

4  stora pilgrimsmusslor (borttagna från skalet) – 2 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1  vitlöksklyfta

Krossa en vitlöksklyfta och blanda med mirin och sojasås. Lägg pilgrimsmusslor i denna blandning. Marinera i minst 50-60 minuter i kylen. Ta ut pilgrimsmusslorna ur kylen 10-15 minuter före grillning/fritering.

Steg 2

Gör din stekpanna eller grill så varm du kan, grilla sedan pilgrimsmusslorna i cirka 20-25 sekunder på varje sida och ta sedan genast bort från grillen och låt dem vila i någon minut eller två. Skär sedan varje pilgrimsmussla i 3-4 skivor. De ska vara råa inuti och förkolnade på utsidan.

Steg 3

1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron ½ msk honung –  ½ msk limejuice –  ¼ tsk Kikkoman rostad sesamolja ¼ tsk yuzu zest –  ¼ tsk sanshopeppar eller sichuanpeppar (mald) –  ½ msk rostade sesamfrön –  ¼  daikon (japansk gul inlagd rädisa)

Blanda alla ingredienser: Kikkoman Ponzu, honung, limejuice, Kikkoman Sesamolja, yuzuzest, peppar - tills du får en välblandad sås. Servera pilgrimsmusslorna med såsen, daikon skuren i små tärningar och rostade sesamfrön.

Tips:

Du kan toppa rätten med valfria örter. Shiso, babykoriander eller gräslök gör sig i så fall bra.
 
Om du inte har yuzuzest kan du ändra det till citronskal.
 
Om du inte har sansho eller sichuanpeppar byt till svartpeppar.
 
Om du inte har daikon kan du använda vit rädisa eller någon typ av rädisa också.

Recept-ID: 1161

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

4 stora pilgrimsmusslor (borttagna från skalet) – 2 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 vitlöksklyfta

Krossa en vitlöksklyfta och blanda med mirin och sojasås. Lägg pilgrimsmusslor i denna blandning. Marinera i minst 50-60 minuter i kylen. Ta ut pilgrimsmusslorna ur kylen 10-15 minuter före grillning/fritering.

Gör din stekpanna eller grill så varm du kan, grilla sedan pilgrimsmusslorna i cirka 20-25 sekunder på varje sida och ta sedan genast bort från grillen och låt dem vila i någon minut eller två. Skär sedan varje pilgrimsmussla i 3-4 skivor. De ska vara råa inuti och förkolnade på utsidan.

1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron ½ msk honung – ½ msk limejuice – ¼ tsk Kikkoman rostad sesamolja ¼ tsk yuzu zest – ¼ tsk sanshopeppar eller sichuanpeppar (mald) – ½ msk rostade sesamfrön – ¼ daikon (japansk gul inlagd rädisa)

Blanda alla ingredienser: Kikkoman Ponzu, honung, limejuice, Kikkoman Sesamolja, yuzuzest, peppar - tills du får en välblandad sås. Servera pilgrimsmusslorna med såsen, daikon skuren i små tärningar och rostade sesamfrön.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.