

Pilgrimsmusslor tataki med rostad sesam- och ponzu-yuzu dressing
Tataki är en japansk metod för att snabbt steka kött eller fisk så att det serveras rått inuti. Det här receptet använder pilgrimsmusslor som serveras med smakrik fyllig sås. Perfekt som förrätt vid middagen såväl som till fest.
Förberedelse
Steg 1

4 stora pilgrimsmusslor (borttagna från skalet) – 2 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 vitlöksklyfta
Krossa en vitlöksklyfta och blanda med mirin och sojasås. Lägg pilgrimsmusslor i denna blandning. Marinera i minst 50-60 minuter i kylen. Ta ut pilgrimsmusslorna ur kylen 10-15 minuter före grillning/fritering.
Steg 2

Gör din stekpanna eller grill så varm du kan, grilla sedan pilgrimsmusslorna i cirka 20-25 sekunder på varje sida och ta sedan genast bort från grillen och låt dem vila i någon minut eller två. Skär sedan varje pilgrimsmussla i 3-4 skivor. De ska vara råa inuti och förkolnade på utsidan.
Steg 3

1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – ½ msk honung – ½ msk limejuice – ¼ tsk Kikkoman rostad sesamolja – ¼ tsk yuzu zest – ¼ tsk sanshopeppar eller sichuanpeppar (mald) – ½ msk rostade sesamfrön – ¼ daikon (japansk gul inlagd rädisa)
Blanda alla ingredienser: Kikkoman Ponzu, honung, limejuice, Kikkoman Sesamolja, yuzuzest, peppar - tills du får en välblandad sås. Servera pilgrimsmusslorna med såsen, daikon skuren i små tärningar och rostade sesamfrön.
Tips:
Du kan toppa rätten med valfria örter. Shiso, babykoriander eller gräslök gör sig i så fall bra.
Om du inte har yuzuzest kan du ändra det till citronskal.
Om du inte har sansho eller sichuanpeppar byt till svartpeppar.
Om du inte har daikon kan du använda vit rädisa eller någon typ av rädisa också.
Recept-ID: 1161
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer