

Couscous-, edamame- och wakamesallad
Saftiga grönsaker, krämig avokado, edamamebönor och delikata wakame-alger med couscous i en lätt honungs-limedressing gjord med Kikkoman Pokesås. Jordnötter, groddar och svart sesam ger en fyllig smak och extra krispighet till denna uppfriskande sallad.
Ingredienser
Sallad:
Dressing:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1

6 g torkad wakame – 60 g morot – 70 g färsk gurka – 70 g avokado – ½ msk limejuice – 150 g kokt pärlcouscous – 80 g kokta edamamebönor – 2 msk hackad salladslök med gröna toppar – 15 g mungböngroddar
Blötlägg wakamen i ljummet vatten i cirka 10 minuter. Skala och riv moroten grovt. Skär gurkan i tunna strimlor. Skala och skiva avokadon och ringla sedan över ½ msk limejuice. Tillsätt grönsakerna, din avrunna wakame, edamame, salladslök och groddar till couscousen och blanda väl.
Steg 2

2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål – ½ msk limejuice – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk honung
Blanda Kikkoman pokésås, ½ msk limejuice, Kikkoman sesamolja och honung i en liten skål. Häll dressingen över salladen och blanda så att allt täcks.
Steg 3

15 g osaltade jordnötter – 2 tsk svarta sesamfrön – 2 g chilitrådar
Rosta jordnötterna i en torr panna och låt dem svalna. Strö jordnötter och svarta sesamfrön över salladen och garnera sedan med chilitrådarna.
Tips
Du kan ersätta pärlcouscous med snabbkokt couscous. Kokt edamame kan också ersättas med edamame på burk.
Recept-ID: 1581
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer