Couscous-, edamame- och wakamesallad
Couscous-, edamame- och wakamesallad

Couscous-, edamame- och wakamesallad

Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Saftiga grönsaker, krämig avokado, edamamebönor och delikata wakame-alger med couscous i en lätt honungs-limedressing gjord med Kikkoman Pokesås. Jordnötter, groddar och svart sesam ger en fyllig smak och extra krispighet till denna uppfriskande sallad.

Ingredienser

2 Portioner

Sallad:

6 g
torkad wakame
60 g
morot
70 g
färsk gurka
70 g
avokado
 ½ msk
limejuice
150 g
kokt pärlcouscous
80 g
kokta edamamebönor
2 msk
hackad salladslök med gröna toppar
15 g
mungböngroddar

Dressing:

 ½ msk
limejuice
1 tsk
honung

Dessutom:

15 g
osaltade jordnötter
2 tsk
svarta sesamfrön
2 g
chilitrådar
Näringsinnehåll (per portion):1.665 kJ / 398 kcal
23 gFett
14 gProtein
39 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

6 g torkad wakame – 60 g morot – 70 g färsk gurka – 70 g avokado –  ½ msk limejuice – 150 g kokt pärlcouscous – 80 g kokta edamamebönor – 2 msk hackad salladslök med gröna toppar – 15 g mungböngroddar

Blötlägg wakamen i ljummet vatten i cirka 10 minuter. Skala och riv moroten grovt. Skär gurkan i tunna strimlor. Skala och skiva avokadon och ringla sedan över ½ msk limejuice. Tillsätt grönsakerna, din avrunna wakame, edamame, salladslök och groddar till couscousen och blanda väl.

Steg 2

2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål ½ msk limejuice – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk honung

Blanda Kikkoman pokésås, ½ msk limejuice, Kikkoman sesamolja och honung i en liten skål. Häll dressingen över salladen och blanda så att allt täcks.

Steg 3

15 g osaltade jordnötter – 2 tsk svarta sesamfrön – 2 g chilitrådar

Rosta jordnötterna i en torr panna och låt dem svalna. Strö jordnötter och svarta sesamfrön över salladen och garnera sedan med chilitrådarna.

Tips

Du kan ersätta pärlcouscous med snabbkokt couscous. Kokt edamame kan också ersättas med edamame på burk.

Recept-ID: 1581

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

6 g torkad wakame – 60 g morot – 70 g färsk gurka – 70 g avokado – ½ msk limejuice – 150 g kokt pärlcouscous – 80 g kokta edamamebönor – 2 msk hackad salladslök med gröna toppar – 15 g mungböngroddar

Blötlägg wakamen i ljummet vatten i cirka 10 minuter. Skala och riv moroten grovt. Skär gurkan i tunna strimlor. Skala och skiva avokadon och ringla sedan över ½ msk limejuice. Tillsätt grönsakerna, din avrunna wakame, edamame, salladslök och groddar till couscousen och blanda väl.

2 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål ½ msk limejuice – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk honung

Blanda Kikkoman pokésås, ½ msk limejuice, Kikkoman sesamolja och honung i en liten skål. Häll dressingen över salladen och blanda så att allt täcks.

15 g osaltade jordnötter – 2 tsk svarta sesamfrön – 2 g chilitrådar

Rosta jordnötterna i en torr panna och låt dem svalna. Strö jordnötter och svarta sesamfrön över salladen och garnera sedan med chilitrådarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.