Broccolisallad med grönkål och fetaost
Broccolisallad med grönkål och fetaost

Broccolisallad med grönkål och fetaost

Total tid 15 Min.
12 Min. Tid för förberedelse
3 Min. Tillagningstid

En utsökt och hälsosam vintersallad full av vitaminer – toppad med en het, kryddig dressing, aromatiska bär och krämig fetaost för riktig njutning. Grönkål har aldrig smakat så gott, och mandlar och pinjenötter ger den extra krispighet.

Ingredienser

2 Portioner
80 g
färsk grönkål (eller isbergssallad, lollo bionda, bataviasallad, romansallad)
250 g
broccolibuketter
2 
morötter
 ½ 
liten röd chilipeppar
1 msk
rödvinsvinäger
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
agavesirap (eller honung, lönnsirap, farinsocker)
nymalen peppar
20 g
mandelflarn
20 g
pinjenötter
100 g
fetaost (eller getost)
125 g
blandade bär, t.ex. hallon, björnbär, blåbär, röda vinbär (beroende på säsong)
Några myntablad
Näringsinnehåll (per portion):1.967 kJ / 473 kcal
31,3 gFett
20,5 gProtein
25,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

80 g färsk grönkål (eller isbergssallad, lollo bionda, bataviasallad, romansallad) – 250 g broccolibuketter – 2  morötter

Strimla grönkålen och riv broccolin och morötterna mycket fint.

Steg 2

 ½  liten röd chilipeppar – 3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk rödvinsvinäger – 1 tsk Dijonsenap – 1 tsk agavesirap (eller honung, lönnsirap, farinsocker) – nymalen peppar

För att göra dressingen, finhacka chilin, vispa med Kikkoman Ponzu Citron, Kikkoman Sesamolja, vinäger, senap och agavesirap, krydda sedan med peppar. Blanda dressingen med grönkål, broccoli och morötter.

Steg 3

20 g mandelflarn – 20 g pinjenötter – 100 g fetaost (eller getost)

Rosta mandelflarnen och pinjenötterna i en liten stekpanna med non-stick-beläggning i cirka 3 minuter tills de är gyllenbruna. Smula fetaosten.

Steg 4

125 g blandade bär, t.ex. hallon, björnbär, blåbär, röda vinbär (beroende på säsong) – Några myntablad

Lägg upp salladen i skålar eller djupa tallrikar och garnera med mandel- och pinjenötsblandningen, fetaost, bär och mynta. Servera direkt.

Tips

Denna sallad smakar också utmärkt med persiko- eller nektarinskivor och blodapelsinklyftor istället för bär. Servera med fullkornsbröd eller bröd med frön och ett pålägg av kvarg eller färskost för en mer mättande måltid.

Recept-ID: 1586

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

80 g färsk grönkål (eller isbergssallad, lollo bionda, bataviasallad, romansallad) – 250 g broccolibuketter – 2 morötter

Strimla grönkålen och riv broccolin och morötterna mycket fint.

½ liten röd chilipeppar – 3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2 msk Kikkoman rostad sesamolja1 msk rödvinsvinäger – 1 tsk Dijonsenap – 1 tsk agavesirap (eller honung, lönnsirap, farinsocker) – nymalen peppar

För att göra dressingen, finhacka chilin, vispa med Kikkoman Ponzu Citron, Kikkoman Sesamolja, vinäger, senap och agavesirap, krydda sedan med peppar. Blanda dressingen med grönkål, broccoli och morötter.

20 g mandelflarn – 20 g pinjenötter – 100 g fetaost (eller getost)

Rosta mandelflarnen och pinjenötterna i en liten stekpanna med non-stick-beläggning i cirka 3 minuter tills de är gyllenbruna. Smula fetaosten.

125 g blandade bär, t.ex. hallon, björnbär, blåbär, röda vinbär (beroende på säsong) – Några myntablad

Lägg upp salladen i skålar eller djupa tallrikar och garnera med mandel- och pinjenötsblandningen, fetaost, bär och mynta. Servera direkt.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.