

Broccolisallad med grönkål och fetaost
En utsökt och hälsosam vintersallad full av vitaminer – toppad med en het, kryddig dressing, aromatiska bär och krämig fetaost för riktig njutning. Grönkål har aldrig smakat så gott, och mandlar och pinjenötter ger den extra krispighet.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

80 g färsk grönkål (eller isbergssallad, lollo bionda, bataviasallad, romansallad) – 250 g broccolibuketter – 2 morötter
Strimla grönkålen och riv broccolin och morötterna mycket fint.
Steg 2

½ liten röd chilipeppar – 3 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 msk rödvinsvinäger – 1 tsk Dijonsenap – 1 tsk agavesirap (eller honung, lönnsirap, farinsocker) – nymalen peppar
För att göra dressingen, finhacka chilin, vispa med Kikkoman Ponzu Citron, Kikkoman Sesamolja, vinäger, senap och agavesirap, krydda sedan med peppar. Blanda dressingen med grönkål, broccoli och morötter.
Steg 3

20 g mandelflarn – 20 g pinjenötter – 100 g fetaost (eller getost)
Rosta mandelflarnen och pinjenötterna i en liten stekpanna med non-stick-beläggning i cirka 3 minuter tills de är gyllenbruna. Smula fetaosten.
Steg 4
125 g blandade bär, t.ex. hallon, björnbär, blåbär, röda vinbär (beroende på säsong) – Några myntablad
Lägg upp salladen i skålar eller djupa tallrikar och garnera med mandel- och pinjenötsblandningen, fetaost, bär och mynta. Servera direkt.
Tips
Denna sallad smakar också utmärkt med persiko- eller nektarinskivor och blodapelsinklyftor istället för bär. Servera med fullkornsbröd eller bröd med frön och ett pålägg av kvarg eller färskost för en mer mättande måltid.
Recept-ID: 1586
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer