Zucchini-, bön- och auberginesallad
Zucchini-, bön- och auberginesallad

Zucchini-, bön- och auberginesallad

Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Perfekt för lunch, ett hälsosamt mellanmål på kontoret eller en fest i trädgården. Denna sallad med zucchini, azukibönor och halloumi serveras med en varm auberginevinägrett gjord på Kikkoman Ponzu-citron – fräsch, mättande och snabb att tillaga.

Ingredienser

2 Portioner
1 
zucchini
1 
grön zucchini
150 g
azukibönor (på burk)
1 
ekologisk lime
 ½ 
liten aubergine
1 
liten schalottenlök
1 
liten vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
2 msk
lätt balsamvinäger
2 msk
linfröolja
Nymalen peppar
125 g
halloumi
1 
liten knippa persilja
Chiliflakes, efter smak
Näringsinnehåll (per portion):2.672 kJ / 638 kcal
32,6 gFett
34,3 gProtein
44,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  zucchini – 1  grön zucchini – 150 g azukibönor (på burk) – 1 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1  ekologisk lime

Skär zucchinin på längden i skivor eller strimlor. Marinera azukibönorna i Kikkoman-pokesåsen. Skär limen i åtta bitar.

Steg 2

 ½  liten aubergine – 1  liten schalottenlök – 1  liten vitlöksklyfta – 2 msk olivolja – 2 msk lätt balsamvinäger – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2 msk linfröolja – Nymalen peppar

Skär auberginen och schalottenlöken i små tärningar och hacka vitlöken. Värm 1 msk olivolja och stek auberginen, schalottenlöken och vitlöken tills de är gyllenbruna. Deglasera med vinäger och Kikkoman Ponzu Citron. Rör i linfröoljan och krydda med peppar.

Steg 3

125 g halloumi – 1  liten knippe persilja – Chiliflakes, efter smak – Limebitar från steg 1

Skär halloumin i skivor, cirka 1 cm tjocka, och stek dem i en stekpanna med non-stick-beläggning i den återstående uppvärmda oljan i cirka 4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Tvätta persiljan, klappa torr och plocka bort bladen. Lägg zucchiniskivorna i skålar, garnera med bönorna och ringla över den ljumma dressingen. Lägg halloumin, persiljan och limeklyftorna från steg 1 ovanpå och servera omedelbart, eftersom halloumin smakar bäst varm. Strö över chiliflingor om så önskas.

Tips

Istället för azukibönor fungerar andra baljväxter som linser, edamamebönor, kikärter eller andra bönor också bra i denna sallad.

Recept-ID: 1585

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 zucchini – 1 grön zucchini – 150 g azukibönor (på burk) – 1 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål1 ekologisk lime

Skär zucchinin på längden i skivor eller strimlor. Marinera azukibönorna i Kikkoman-pokesåsen. Skär limen i åtta bitar.

½ liten aubergine – 1 liten schalottenlök – 1 liten vitlöksklyfta – 2 msk olivolja – 2 msk lätt balsamvinäger – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron2 msk linfröolja – Nymalen peppar

Skär auberginen och schalottenlöken i små tärningar och hacka vitlöken. Värm 1 msk olivolja och stek auberginen, schalottenlöken och vitlöken tills de är gyllenbruna. Deglasera med vinäger och Kikkoman Ponzu Citron. Rör i linfröoljan och krydda med peppar.

125 g halloumi – 1 liten knippe persilja – Chiliflakes, efter smak – Limebitar från steg 1

Skär halloumin i skivor, cirka 1 cm tjocka, och stek dem i en stekpanna med non-stick-beläggning i den återstående uppvärmda oljan i cirka 4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Tvätta persiljan, klappa torr och plocka bort bladen. Lägg zucchiniskivorna i skålar, garnera med bönorna och ringla över den ljumma dressingen. Lägg halloumin, persiljan och limeklyftorna från steg 1 ovanpå och servera omedelbart, eftersom halloumin smakar bäst varm. Strö över chiliflingor om så önskas.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.