

Zucchini-, bön- och auberginesallad
Perfekt för lunch, ett hälsosamt mellanmål på kontoret eller en fest i trädgården. Denna sallad med zucchini, azukibönor och halloumi serveras med en varm auberginevinägrett gjord på Kikkoman Ponzu-citron – fräsch, mättande och snabb att tillaga.
Förberedelse
Steg 1

1 zucchini – 1 grön zucchini – 150 g azukibönor (på burk) – 1 msk Kikkoman Sojasås- Och Sesamoljebaserad Sås Till Pokeskål – 1 ekologisk lime
Skär zucchinin på längden i skivor eller strimlor. Marinera azukibönorna i Kikkoman-pokesåsen. Skär limen i åtta bitar.
Steg 2

½ liten aubergine – 1 liten schalottenlök – 1 liten vitlöksklyfta – 2 msk olivolja – 2 msk lätt balsamvinäger – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 2 msk linfröolja – Nymalen peppar
Skär auberginen och schalottenlöken i små tärningar och hacka vitlöken. Värm 1 msk olivolja och stek auberginen, schalottenlöken och vitlöken tills de är gyllenbruna. Deglasera med vinäger och Kikkoman Ponzu Citron. Rör i linfröoljan och krydda med peppar.
Steg 3

125 g halloumi – 1 liten knippe persilja – Chiliflakes, efter smak – Limebitar från steg 1
Skär halloumin i skivor, cirka 1 cm tjocka, och stek dem i en stekpanna med non-stick-beläggning i den återstående uppvärmda oljan i cirka 4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Tvätta persiljan, klappa torr och plocka bort bladen. Lägg zucchiniskivorna i skålar, garnera med bönorna och ringla över den ljumma dressingen. Lägg halloumin, persiljan och limeklyftorna från steg 1 ovanpå och servera omedelbart, eftersom halloumin smakar bäst varm. Strö över chiliflingor om så önskas.
Tips
Istället för azukibönor fungerar andra baljväxter som linser, edamamebönor, kikärter eller andra bönor också bra i denna sallad.
Recept-ID: 1585
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer