Avokado-bönsallad med vindruvor
Avokado-bönsallad med vindruvor

Avokado-bönsallad med vindruvor

Total tid 25 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Söta druvor, krämig avokado och möra bondbönor möter krispiga valnötter i denna friska sommarsallad, avslutad med en kraftig chimichurrisås – utsökt på egen hand eller som tillbehör till lunch eller grillade måltider.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
bondbönor
1 
avokado
300 g
röda vindruvor
50 g
valnötter
100 g
machesallad
 ½ knippe
färsk mynta
1 knippe
färsk persilja
2 
kvistar färsk oregano
1 
vitlöksklyfta
 ½ 
chilipeppar
3 msk
olivolja
1 msk
äppelcidervinäger
Näringsinnehåll (per portion):2.892 kJ / 691 kcal
44,3 gFett
22,5 gProtein
65 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g bondbönor – 1  avokado

Koka bondbönorna kort tills de är mjuka men fortfarande fasta, skala sedan bort skalet. Skiva avokadon.

Steg 2

300 g röda vindruvor – 50 g valnötter – 100 g machesallad –  ½ knippe färsk mynta –  ½ knippe färsk persilja – 1  kvist färsk oregano

Blanda avokado, bönor, vindruvor, valnötter, machesallad och örter i en skål.

Steg 3

1  vitlöksklyfta –  ½  chilipeppar –  ½ knippe färsk persilja – 1  kvist färsk oregano – 3 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 msk äppelcidervinäger

Finthacka vitlök, chilipeppar och örter. Blanda med olivolja, Kikkoman glutenfri sojasås och äppelcidervinäger. Ringla chimichurrisåsen över salladen.

Recept-ID: 1580

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

300 g bondbönor – 1 avokado

Koka bondbönorna kort tills de är mjuka men fortfarande fasta, skala sedan bort skalet. Skiva avokadon.

300 g röda vindruvor – 50 g valnötter – 100 g machesallad – ½ knippe färsk mynta – ½ knippe färsk persilja – 1 kvist färsk oregano

Blanda avokado, bönor, vindruvor, valnötter, machesallad och örter i en skål.

1 vitlöksklyfta – ½ chilipeppar – ½ knippe färsk persilja – 1 kvist färsk oregano – 3 msk olivolja – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 msk äppelcidervinäger

Finthacka vitlök, chilipeppar och örter. Blanda med olivolja, Kikkoman glutenfri sojasås och äppelcidervinäger. Ringla chimichurrisåsen över salladen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.