Linssallad med dadlar & citrusdressing
Linssallad med dadlar & citrusdressing

Linssallad med dadlar & citrusdressing

Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Lätt men ändå tillfredsställande, denna sallad inspirerad av Marocko med svarta linser, krispiga grönsaker, söta dadlar och aromatiska örter är toppad av en citrusdressing med Kikkoman Ponzu citron – en perfekt förrätt eller tillbehör, fylld med protein, konsistens och smak.

Ingredienser

2 Portioner

Sallad:

80 g
morot
50 g
färsk gurka
50 g
selleristjälk
40 g
rödlök
150 g
kokta svarta linser

Dressing:

2 msk
chiliolivolja
1 msk
färskpressad apelsinjuice
 ½ tsk
nyrivet apelsinskal
1 ½ tsk
lönnsirap
1 
liten vitlöksklyfta, finhackad
1 nypa
kanel
1 nypa
mald spiskummin
1 nypa
nymalen cayennepeppar

Dessutom:

15 g
mandlar
30 g
torkade dadlar
 ½ msk
hackad koriander
 ½ msk
hackad mynta
1 ½ msk
granatäppelkärnor
Näringsinnehåll (per portion):1.377 kJ / 329 kcal
15 gFett
10 gProtein
38 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

80 g morot – 50 g färsk gurka – 50 g selleristjälk – 40 g rödlök – 150 g kokta svarta linser – 2 msk chiliolivolja – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 msk färskpressad apelsinjuice –  ½ tsk nyrivet apelsinskal – 1 ½ tsk lönnsirap – 1  liten vitlöksklyfta, finhackad – 1 nypa kanel – 1 nypa mald spiskummin – 1 nypa nymalen cayennepeppar

Skala moroten och skär i tunna band. Skiva gurka och selleri och skiva löken tunt. Blanda grönsakerna med linserna. I en separat skål, blanda olivoljan med Kikkoman Ponzu citron, apelsinjuice och skal, lönnsirap, vitlök, kanel, spiskummin och cayennepeppar för att göra dressingen.

Steg 2

15 g mandlar – 30 g torkade dadlar –  ½ msk hackad koriander –  ½ msk hackad mynta – 1 ½ msk granatäppelkärnor

Rosta mandlarna i en torr panna, låt dem svalna och hacka sedan. Skiva dadlarna och lägg i salladen med hackad koriander och mynta. Ringla över dressingen från steg 1 och blanda ihop. Strö över hackad mandel och granatäppelkärnor.

Tips

Du kan hälla dressingen över salladen 20 minuter innan servering för att smakerna ska utvecklas. För en ny twist, prova att byta ut de svarta linserna mot gröna eller röda linser.

Recept-ID: 1582

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

80 g morot – 50 g färsk gurka – 50 g selleristjälk – 40 g rödlök – 150 g kokta svarta linser – 2 msk chiliolivolja – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron1 msk färskpressad apelsinjuice – ½ tsk nyrivet apelsinskal – 1 ½ tsk lönnsirap – 1 liten vitlöksklyfta, finhackad – 1 nypa kanel – 1 nypa mald spiskummin – 1 nypa nymalen cayennepeppar

Skala moroten och skär i tunna band. Skiva gurka och selleri och skiva löken tunt. Blanda grönsakerna med linserna. I en separat skål, blanda olivoljan med Kikkoman Ponzu citron, apelsinjuice och skal, lönnsirap, vitlök, kanel, spiskummin och cayennepeppar för att göra dressingen.

15 g mandlar – 30 g torkade dadlar – ½ msk hackad koriander – ½ msk hackad mynta – 1 ½ msk granatäppelkärnor

Rosta mandlarna i en torr panna, låt dem svalna och hacka sedan. Skiva dadlarna och lägg i salladen med hackad koriander och mynta. Ringla över dressingen från steg 1 och blanda ihop. Strö över hackad mandel och granatäppelkärnor.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.