

Linssallad med dadlar & citrusdressing
Lätt men ändå tillfredsställande, denna sallad inspirerad av Marocko med svarta linser, krispiga grönsaker, söta dadlar och aromatiska örter är toppad av en citrusdressing med Kikkoman Ponzu citron – en perfekt förrätt eller tillbehör, fylld med protein, konsistens och smak.
Ingredienser
Sallad:
Dressing:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1

80 g morot – 50 g färsk gurka – 50 g selleristjälk – 40 g rödlök – 150 g kokta svarta linser – 2 msk chiliolivolja – 2 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 1 msk färskpressad apelsinjuice – ½ tsk nyrivet apelsinskal – 1 ½ tsk lönnsirap – 1 liten vitlöksklyfta, finhackad – 1 nypa kanel – 1 nypa mald spiskummin – 1 nypa nymalen cayennepeppar
Skala moroten och skär i tunna band. Skiva gurka och selleri och skiva löken tunt. Blanda grönsakerna med linserna. I en separat skål, blanda olivoljan med Kikkoman Ponzu citron, apelsinjuice och skal, lönnsirap, vitlök, kanel, spiskummin och cayennepeppar för att göra dressingen.
Steg 2

15 g mandlar – 30 g torkade dadlar – ½ msk hackad koriander – ½ msk hackad mynta – 1 ½ msk granatäppelkärnor
Rosta mandlarna i en torr panna, låt dem svalna och hacka sedan. Skiva dadlarna och lägg i salladen med hackad koriander och mynta. Ringla över dressingen från steg 1 och blanda ihop. Strö över hackad mandel och granatäppelkärnor.
Tips
Du kan hälla dressingen över salladen 20 minuter innan servering för att smakerna ska utvecklas. För en ny twist, prova att byta ut de svarta linserna mot gröna eller röda linser.
Recept-ID: 1582
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer