Rödkålssallad med cashewnötter & ärtor
Rödkålssallad med cashewnötter & ärtor

Rödkålssallad med cashewnötter & ärtor

Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Djärv i smaken och full av färg, denna rödkålssallad med grönsaker är toppad med cashewnötter, svarta sesamfrön och färsk koriander, allt i en krämig dressing med Kikkoman Kimchi Chilisås och sesamolja.

Ingredienser

2 Portioner

Sallad:

150 g
rödkål
1 nypa
salt
80 g
morot
80 g
röd paprika
80 g
snöärter
1 
hackad salladslök, inklusive de gröna skaften
20 g
rädisgroddar
2 msk
hackad färsk koriander

Dressing:

1 msk
färskpressad mandarinjuice
1 msk
jordnötssmör
1 tsk
lönnsirap
 ½ msk
vatten

Dessutom:

20 g
cashewnötter
2 tsk
svarta sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion):1.086 kJ / 258 kcal
16 gFett
8 gProtein
24 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

150 g rödkål – 1 nypa salt – 80 g morot – 80 g röd paprika – 80 g snöärter – 1  hackad salladslök, inklusive de gröna skaften – 20 g rädisgroddar – 2 msk hackad färsk koriander

Strimla rödkålen fint, strö över saltet och massera den försiktigt med händerna för att få den att mjukna. Skala moroten och skär den i julienne-remsor. Skiva röd paprika i tunna strimlor och skär snöärtorna diagonalt i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt hackad salladslök, rädisgroddar och koriander. Blanda ihop det lite lätt.

Steg 2

1 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi1 msk färskpressad mandarinjuice – 1 msk jordnötssmör – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk lönnsirap – 1 tsk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml) ½ msk vatten – 20 g cashewnötter – 2 tsk svarta sesamfrön

Blanda ingredienserna till dressingen i en separat skål: Kikkoman Kimchi chilisås, mandarinjuice, jordnötssmör, Kikkoman sesamolja, lönnsirap, Kikkoman smaksättning för sushiris och vatten. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Rosta cashewnötterna i en torr panna, låt dem svalna och hacka sedan. Strö cashewnötterna och de svarta sesamfröna över salladen, servera!

Tips

Du kan också använda gul eller grön paprika istället för röd. Rödkål kan ersättas med vitkål.

Recept-ID: 1583

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

150 g rödkål – 1 nypa salt – 80 g morot – 80 g röd paprika – 80 g snöärter – 1 hackad salladslök, inklusive de gröna skaften – 20 g rädisgroddar – 2 msk hackad färsk koriander

Strimla rödkålen fint, strö över saltet och massera den försiktigt med händerna för att få den att mjukna. Skala moroten och skär den i julienne-remsor. Skiva röd paprika i tunna strimlor och skär snöärtorna diagonalt i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt hackad salladslök, rädisgroddar och koriander. Blanda ihop det lite lätt.

1 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi1 msk färskpressad mandarinjuice – 1 msk jordnötssmör – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk lönnsirap – 1 tsk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml) ½ msk vatten – 20 g cashewnötter – 2 tsk svarta sesamfrön

Blanda ingredienserna till dressingen i en separat skål: Kikkoman Kimchi chilisås, mandarinjuice, jordnötssmör, Kikkoman sesamolja, lönnsirap, Kikkoman smaksättning för sushiris och vatten. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Rosta cashewnötterna i en torr panna, låt dem svalna och hacka sedan. Strö cashewnötterna och de svarta sesamfröna över salladen, servera!

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.