

Rödkålssallad med cashewnötter & ärtor
Djärv i smaken och full av färg, denna rödkålssallad med grönsaker är toppad med cashewnötter, svarta sesamfrön och färsk koriander, allt i en krämig dressing med Kikkoman Kimchi Chilisås och sesamolja.
Ingredienser
Sallad:
Dressing:
Dessutom:
Förberedelse
Steg 1

150 g rödkål – 1 nypa salt – 80 g morot – 80 g röd paprika – 80 g snöärter – 1 hackad salladslök, inklusive de gröna skaften – 20 g rädisgroddar – 2 msk hackad färsk koriander
Strimla rödkålen fint, strö över saltet och massera den försiktigt med händerna för att få den att mjukna. Skala moroten och skär den i julienne-remsor. Skiva röd paprika i tunna strimlor och skär snöärtorna diagonalt i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt hackad salladslök, rädisgroddar och koriander. Blanda ihop det lite lätt.
Steg 2

1 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi – 1 msk färskpressad mandarinjuice – 1 msk jordnötssmör – 1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk lönnsirap – 1 tsk Kikkoman Smaksättning för sushiris (125ml) – ½ msk vatten – 20 g cashewnötter – 2 tsk svarta sesamfrön
Blanda ingredienserna till dressingen i en separat skål: Kikkoman Kimchi chilisås, mandarinjuice, jordnötssmör, Kikkoman sesamolja, lönnsirap, Kikkoman smaksättning för sushiris och vatten. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Rosta cashewnötterna i en torr panna, låt dem svalna och hacka sedan. Strö cashewnötterna och de svarta sesamfröna över salladen, servera!
Tips
Du kan också använda gul eller grön paprika istället för röd. Rödkål kan ersättas med vitkål.
Recept-ID: 1583
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer