Ruccolasallad med melon och parmaskinka
Ruccolasallad med melon och parmaskinka

Ruccolasallad med melon och parmaskinka

Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Denna sommarsallad kombinerar söt melon med krämig gorgonzola, smakrik parmaskinka och pepprig ruccola. En dressing av olivolja, honung och Kikkoman sojasås med mindre salt ger en djup smak av umami. Perfekt för en lätt lunch eller en elegant aptitretare.

Ingredienser

2 Portioner
1 
mogen melon
100 g
gorgonzolaost
100 g
parmaskinka
30 g
ruccola
2 msk
olivolja
1 msk
balsamvinäger
1 tsk
honung
1 nypa
peppar
1 msk
balsamglasyr
Näringsinnehåll (per portion):984 kJ / 235 kcal
15 gFett
10 gProtein
13 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  mogen melon

Dela melonen på mitten och gröp ur kärnorna. Använd en melonskopa för att göra bollar av fruktköttet eller skär den i tärningar. Häll över melonen i en skål.

Steg 2

100 g gorgonzolaost – 100 g parmaskinka – 30 g ruccola

Skär gorgonzola i bitar och riv parmaskinkan i mindre bitar. Tvätta och torka ruccolan. Tillsätt allt i skålen med melonen och blanda försiktigt.

Steg 3

2 msk olivolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk balsamvinäger – 1 tsk honung – 1 nypa peppar – 1 msk balsamvinägerglasyr

Blanda olivolja, Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, vinäger, honung och peppar i en liten skål. Häll dressingen över salladen och blanda om igen. Servera salladen i de urholkade melonhalvorna och ringla över balsamvinägerglasyren.

Recept-ID: 1579

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 mogen melon

Dela melonen på mitten och gröp ur kärnorna. Använd en melonskopa för att göra bollar av fruktköttet eller skär den i tärningar. Häll över melonen i en skål.

100 g gorgonzolaost – 100 g parmaskinka – 30 g ruccola

Skär gorgonzola i bitar och riv parmaskinkan i mindre bitar. Tvätta och torka ruccolan. Tillsätt allt i skålen med melonen och blanda försiktigt.

2 msk olivolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 msk balsamvinäger – 1 tsk honung – 1 nypa peppar – 1 msk balsamvinägerglasyr

Blanda olivolja, Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, vinäger, honung och peppar i en liten skål. Häll dressingen över salladen och blanda om igen. Servera salladen i de urholkade melonhalvorna och ringla över balsamvinägerglasyren.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.