

Ruccolasallad med melon och parmaskinka
Denna sommarsallad kombinerar söt melon med krämig gorgonzola, smakrik parmaskinka och pepprig ruccola. En dressing av olivolja, honung och Kikkoman sojasås med mindre salt ger en djup smak av umami. Perfekt för en lätt lunch eller en elegant aptitretare.
Förberedelse
Steg 1

1 mogen melon
Dela melonen på mitten och gröp ur kärnorna. Använd en melonskopa för att göra bollar av fruktköttet eller skär den i tärningar. Häll över melonen i en skål.
Steg 2

100 g gorgonzolaost – 100 g parmaskinka – 30 g ruccola
Skär gorgonzola i bitar och riv parmaskinkan i mindre bitar. Tvätta och torka ruccolan. Tillsätt allt i skålen med melonen och blanda försiktigt.
Steg 3

2 msk olivolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 msk balsamvinäger – 1 tsk honung – 1 nypa peppar – 1 msk balsamvinägerglasyr
Blanda olivolja, Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt, vinäger, honung och peppar i en liten skål. Häll dressingen över salladen och blanda om igen. Servera salladen i de urholkade melonhalvorna och ringla över balsamvinägerglasyren.
Recept-ID: 1579
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer