

Regnbågssallad med misodressing
En färgglad sallad med krispig kål, äpple och päron i en syrlig misodressing med Kikkoman Glutenfri sojasås – ljus, fräsch och perfekt för lunch hemma eller på kontoret.
Förberedelse
Steg 1

100 g spetskål – 160 g rödkål – 120 g färska rödbetor – 2 morötter – 50 g rädisor – 1 litet rött äpple – 1 litet rött päron
Riv spetskålen, rödkålen, rödbetorna och morötterna grovt var för sig. Skiva rädisorna och skär äpplet och päronet först i klyftor och sedan i skivor.
Steg 2

1 tsk misopasta – 2 msk äppelcidervinäger – 2 tsk linfröolja – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås – 1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – Nymalen peppar – 2 tsk linfrö (valfritt om krossade) – 2 msk vatten
Till dressingen, vispa misopasta med 2 msk vatten, vinäger, olja, Kikkoman glutenfri sojasås och Kikkoman matlagningskrydda i Mirin-stil och smaksätt sedan med peppar. Rosta linfröna i en liten non-stick stekpanna.
Steg 3

200 g granulerad färskost
Lägg upp salladen i en hög glasburk enligt följande: dressing, rödkål, äpple, morot, rädisa, spetskål, rödbeta, päron, färskost och linfrö. Stäng burken och skaka kort innan servering för att fördela dressingen. Alternativt servera salladen i skålar.
Tips
Salladen kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen. Det är bäst att packa färskosten separat eller lägga salladen direkt i en salladsskål med två delar.
Recept-ID: 1584
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer