Regnbågssallad med misodressing
Regnbågssallad med misodressing

Regnbågssallad med misodressing

Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

En färgglad sallad med krispig kål, äpple och päron i en syrlig misodressing med Kikkoman Glutenfri sojasås – ljus, fräsch och perfekt för lunch hemma eller på kontoret.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
spetskål
160 g
rödkål
120 g
färska rödbetor
2 
morötter
50 g
rädisor
1 
litet rött äpple
1 
litet rött päron
1 tsk
misopasta
2 msk
äppelcidervinäger
2 tsk
linfröolja
Nymalen peppar
2 tsk
linfrö (valfritt om krossade)
2 msk
vatten
200 g
granulerad färskost
Näringsinnehåll (per portion):1.127 kJ / 270 kcal
9,2 gFett
14,7 gProtein
31 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g spetskål – 160 g rödkål – 120 g färska rödbetor – 2  morötter – 50 g rädisor – 1  litet rött äpple – 1  litet rött päron

Riv spetskålen, rödkålen, rödbetorna och morötterna grovt var för sig. Skiva rädisorna och skär äpplet och päronet först i klyftor och sedan i skivor.

Steg 2

1 tsk misopasta – 2 msk äppelcidervinäger – 2 tsk linfröolja – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – Nymalen peppar – 2 tsk linfrö (valfritt om krossade) – 2 msk vatten

Till dressingen, vispa misopasta med 2 msk vatten, vinäger, olja, Kikkoman glutenfri sojasås och Kikkoman matlagningskrydda i Mirin-stil och smaksätt sedan med peppar. Rosta linfröna i en liten non-stick stekpanna.

Steg 3

200 g granulerad färskost

Lägg upp salladen i en hög glasburk enligt följande: dressing, rödkål, äpple, morot, rädisa, spetskål, rödbeta, päron, färskost och linfrö. Stäng burken och skaka kort innan servering för att fördela dressingen. Alternativt servera salladen i skålar.

Tips

Salladen kan förberedas dagen innan och förvaras i kylen. Det är bäst att packa färskosten separat eller lägga salladen direkt i en salladsskål med två delar.

Recept-ID: 1584

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

100 g spetskål – 160 g rödkål – 120 g färska rödbetor – 2 morötter – 50 g rädisor – 1 litet rött äpple – 1 litet rött päron

Riv spetskålen, rödkålen, rödbetorna och morötterna grovt var för sig. Skiva rädisorna och skär äpplet och päronet först i klyftor och sedan i skivor.

1 tsk misopasta – 2 msk äppelcidervinäger – 2 tsk linfröolja – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås1 tsk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – Nymalen peppar – 2 tsk linfrö (valfritt om krossade) – 2 msk vatten

Till dressingen, vispa misopasta med 2 msk vatten, vinäger, olja, Kikkoman glutenfri sojasås och Kikkoman matlagningskrydda i Mirin-stil och smaksätt sedan med peppar. Rosta linfröna i en liten non-stick stekpanna.

200 g granulerad färskost

Lägg upp salladen i en hög glasburk enligt följande: dressing, rödkål, äpple, morot, rädisa, spetskål, rödbeta, päron, färskost och linfrö. Stäng burken och skaka kort innan servering för att fördela dressingen. Alternativt servera salladen i skålar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.