Burrata smörgås med tomat- & tofupesto
Burrata smörgås med tomat- & tofupesto

Burrata smörgås med tomat- & tofupesto

5 2 Betyg
Total tid 15 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Krispig dinkelciabatta med proteinrik tofupesto, toppad med färgglada körsbärstomater, stekt tofu, edamame och krämig burrata. Avsluta med en fräsch och aromatisk vinägrett med Kikkoman Yuzu Ponzu.

Ingredienser

2 Portioner
50 ml
vegetabilisk olja
90 g
naturlig tofu, tärnad
15 g
färsk hackad basilika
20 g
skalad mandel
 ½ tsk
nymalen peppar
1 tsk
tomatpuré
1 tsk
lönnsirap
1 
dinkelciabatta
20 g
bladsalladsmix
8 
färgglada körsbärstomater, halverade
125 g
burrata
30 g
kokt edamame, skalad
Näringsinnehåll (per portion):3.706 kJ / 886 kcal
53 gFett
29,5 gProtein
68 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

30 ml vegetabilisk olja – 90 g naturlig tofu, tärnad – 15 g färsk hackad basilika – 20 g skalad mandel – 30 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice ¼ tsk nymalen peppar

Hetta upp 1 msk olja i en panna och stek tofun i ca. 3 minuter. Purea två tredjedelar av tofun fint med den återstående oljan och övriga ingredienser till en slät massa.

Steg 2

20 ml vegetabilisk olja – 30 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1 tsk tomatpuré – 1 tsk lönnsirap –  ¼ tsk nymalen peppar

Blanda alla ingredienser noggrant till en vinägrett.

Steg 3

1  dinkelciabatta – 20 g bladsalladsmix – 8  färgglada körsbärstomater, halverade – 125 g burrata – 30 g kokt edamame, skalad

Skär ciabattalimpan på mitten horisontellt och fördela båda halvorna med tofupeston. På den nedre halvan, arrangera salladsbladen, följt av rivna bitar av burrata. Tillsätt körsbärstomaterna, tofutärningarna och edamamebönorna. Ringla över yuzu-vinägretten och lägg sedan den övre halvan av brödet över fyllningen. Skär på mitten på tvären och servera.

Tips:

För en asiatisk-inspirerad twist, pröva att strö över lite shiso-krasse.

Recept-ID: 1543

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

30 ml vegetabilisk olja – 90 g naturlig tofu, tärnad – 15 g färsk hackad basilika – 20 g skalad mandel – 30 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice ¼ tsk nymalen peppar

Hetta upp 1 msk olja i en panna och stek tofun i ca. 3 minuter. Purea två tredjedelar av tofun fint med den återstående oljan och övriga ingredienser till en slät massa.

20 ml vegetabilisk olja – 30 ml Kikkoman Ponzu - en blandning av sojasås, ättika och yuzu-fruktjuice1 tsk tomatpuré – 1 tsk lönnsirap – ¼ tsk nymalen peppar

Blanda alla ingredienser noggrant till en vinägrett.

1 dinkelciabatta – 20 g bladsalladsmix – 8 färgglada körsbärstomater, halverade – 125 g burrata – 30 g kokt edamame, skalad

Skär ciabattalimpan på mitten horisontellt och fördela båda halvorna med tofupeston. På den nedre halvan, arrangera salladsbladen, följt av rivna bitar av burrata. Tillsätt körsbärstomaterna, tofutärningarna och edamamebönorna. Ringla över yuzu-vinägretten och lägg sedan den övre halvan av brödet över fyllningen. Skär på mitten på tvären och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Receptinspiration

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.