Teriyaki-ankbröst

Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
500 g
ankbröst, strimlat
matfett till stekningen
200 ml
apelsinjuice
20 g
strösocker
20 g
senap
20 g
rättika
20 g
morot
20 g
selleri
20 g
gurka
Näringsinnehåll (per portion): 976 kJ  /  232 kcal
9 g Fett
26 g Protein
10 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Marinera ankbrösten i ca 20 minuter i Teriyakisås med rostad vitlök. Bryn ankbrösten på båda sidorna i fett i en stekpanna på hög värme och stek dem sedan färdiga i ca 7 minuter i 180 grader i ugnen.

Steg 2

Deglasera under tiden stekskyn med apelsinjuicen och teriyaki-ankbröst-marinaden. Tillsätt socker och senap och låt reducera.

Steg 3

Ansa, skölj och finstrimla grönsakerna.

Steg 4

Arrangera teriyaki-ankbrösten vackert på en tallrik, nappera med apelsinsåsen och fördela grönsaksstrimlorna ovanpå.

Tips

Den här rätten passar utmärkt som förrätt, men kan även serveras som huvudrätt tillsammans med något tillbehör (t.ex. potatis, ris).

Recept-ID: 335

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Marinera ankbrösten i ca 20 minuter i Teriyakisås med rostad vitlök. Bryn ankbrösten på båda sidorna i fett i en stekpanna på hög värme och stek dem sedan färdiga i ca 7 minuter i 180 grader i ugnen.

Deglasera under tiden stekskyn med apelsinjuicen och teriyaki-ankbröst-marinaden. Tillsätt socker och senap och låt reducera.

Ansa, skölj och finstrimla grönsakerna.

Arrangera teriyaki-ankbrösten vackert på en tallrik, nappera med apelsinsåsen och fördela grönsaksstrimlorna ovanpå.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.