Teriyaki-ankbröst
Förberedelse
Steg 1
Marinera ankbrösten i ca 20 minuter i Teriyakisås med rostad vitlök. Bryn ankbrösten på båda sidorna i fett i en stekpanna på hög värme och stek dem sedan färdiga i ca 7 minuter i 180 grader i ugnen.
Steg 2
Deglasera under tiden stekskyn med apelsinjuicen och teriyaki-ankbröst-marinaden. Tillsätt socker och senap och låt reducera.
Steg 3
Ansa, skölj och finstrimla grönsakerna.
Steg 4
Arrangera teriyaki-ankbrösten vackert på en tallrik, nappera med apelsinsåsen och fördela grönsaksstrimlorna ovanpå.
Tips
Den här rätten passar utmärkt som förrätt, men kan även serveras som huvudrätt tillsammans med något tillbehör (t.ex. potatis, ris).
Recept-ID: 335
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer