Yakiniku – Entrecôte på yakinikuvis
Yakiniku – Entrecôte på yakinikuvis

Yakiniku – Entrecôte på yakinikuvis

4,7 3 Betyg
Total tid 45 Min.
45 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
500 g
entrecôte
200 g
lök
10 
shiitakesvampar
1 
röd paprika
1 
gul paprika
5 ½ 
stänger grön sparris
lite olja

Kryddblandning

4 msk
äppelmos
1 msk
Salladslök, finhackad
 ½ tsk
Vitlök, riven
2 tsk
Sesamfrön, rostade
 ½ tsk
sesamolja
Näringsinnehåll (per portion):1.281 kJ / 306 kcal
12,7 gFett
29,2 gProtein
19,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär köttet på snedden i tunna skivor på 5–6 mm. Skala, halvera och skiva löken tunt, 7–8 mm. Rensa och halvera shiitakesvamparna. Tvätta, halvera, rensa ock skär paprikorna i lagom stora bitar. Skala den undre delen av sparrisarna, förväll och skär dem sedan i ca 3 cm långa bitar.

Steg 2

Blanda alla ingredienserna för kryddblandningen väl i en skål och låt den dra. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn grönsakerna runt om vid hög värme. Lägg sedan åt sidan på en tallrik och håll varmt. Hetta upp pannan igen och bryn köttskivorna på båda sidorna på hög värme utan att tillsätta mer olja. Tillsätt sedan grönsakerna och kryddblandningen. Skaka pannan och blanda köttet och grönsakerna väl på hög värme.

Tips

Bryn alla ingredienser utan salt och peppar. Kryddblandningen kan även serveras som dipsås.

Recept-ID: 101

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skär köttet på snedden i tunna skivor på 5–6 mm. Skala, halvera och skiva löken tunt, 7–8 mm. Rensa och halvera shiitakesvamparna. Tvätta, halvera, rensa ock skär paprikorna i lagom stora bitar. Skala den undre delen av sparrisarna, förväll och skär dem sedan i ca 3 cm långa bitar.

Blanda alla ingredienserna för kryddblandningen väl i en skål och låt den dra. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn grönsakerna runt om vid hög värme. Lägg sedan åt sidan på en tallrik och håll varmt. Hetta upp pannan igen och bryn köttskivorna på båda sidorna på hög värme utan att tillsätta mer olja. Tillsätt sedan grönsakerna och kryddblandningen. Skaka pannan och blanda köttet och grönsakerna väl på hög värme.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.