

Wok med grön curry & kyckling i thailändsk stil
Låt dina smaklökar resa till Thailands gator med denna livfulla gröna curryröra, där doftande kaffirlime och citrongräs blandas med auberginer, zucchini och kokossås för att skapa en aptitretande rätt.
Ingredienser
Marinerad kyckling:
Grönsaker:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1
Marinera kycklingen: Skär kycklingen i tärningar. Blanda Kikkoman sojasås, currypasta, limejuice, rivet limeskal och farinsocker i en skål. Täck kycklingen noga med marinaden. Ställ åt sidan i minst 30 minuter.
Steg 2
Grönsaker: Skär löken i tunna strimlor. Tärna aubergine och zucchini och kvartera champinjonerna. Hacka örterna.
Steg 3
Wok:
Hetta upp lite matolja i en wokpanna. Tillsätt löken och fräs i 1 minut. Tillsätt sedan kycklingen och stek tills den börjar få färg. Tillsätt aubergine, zucchini och champinjoner och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt thaibasilikan, kaffirlimebladen och citrongräset och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt slutligen Kikkoman-sojasåsen och kokosmjölken och fräs blandningen tills vätskan har avdunstat något.
ELLER
Tillagning i en stekpanna:
Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt löken och fräs i 1 minut. Tillsätt sedan kycklingen, stek tills den är gyllene och ta sedan bort från pannan.
Steg 4
Tillagning i en stekpanna:
I samma stekpanna, lägg i champinjonerna och stek tills de är bruna. Tillsätt zucchini och aubergine och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt kyckling, thaibasilika, kaffirlimeblad och citrongräs, fräs i 1-2 minuter. Tillsätt slutligen Kikkoman-sojasåsen och kokosmjölken och fräs tills vätskan har avdunstat något.
Steg 5
Servera med den hackade koriandern.
Tips:
Rätten kan serveras med ris om så önskas.
Recept-ID: 1392
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer