

Köttpaj i japansk stil
Upptäck den perfekta kombinationen av krispig deg och välsmakande fyllning med denna japanskinspirerade köttpaj, packad med soja och miso.
Förberedelse
Steg 1

1 msk Kikkoman rostad sesamolja – 150 g nötfärs – 2 salladslökar – 4 champinjoner – 1 msk miso – 1 msk socker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk vatten – 1 msk majsmjöl eller potatismjöl (lös upp med ytterligare en msk vatten) – 1 nypa svartpeppar
Tillagning - fyllning:
Skiva löken och finhacka svampen. Tillsätt Kikkoman sesamolja i en panna och fräs svampen och salladslöken när pannan är varm. När de är mjuka, tillsätt nötfärsen.
När den är kokt, tillsätt miso, socker, Kikkoman sojasås, vatten och svartpeppar. När mison har löst sig och är jämnt blandad, tillsätt stärkelselösningen och blanda allt väl.
Steg 2

200 g fyrkantiga smördegsark
Rulla ut smördegsarken och skär dem i 8 rutor (8 x 8 cm), skär sedan 4 av dem i 4 långa remsor (2 x 8 cm vardera).
Steg 3

1 ägg – 1 Fyllning gjord i steg 1
Pensla alla ytor med ägget. Lägg de 4 remsorna på alla kanter. Lägg fyllningen som förberetts i steg 1 i mitten och pensla kanterna igen med ägget.
Grädda i en förvärmd ugn på 200 °C i 10 minuter. Strö över den hackade persiljan innan servering.
Tips:
Du kan även toppa med gräddfil – det passar bra till Kikkomans sojasås och misoköttfyllning.
Recept-ID: 1290
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer