Köttpaj i japansk stil
Köttpaj i japansk stil

Köttpaj i japansk stil

4,6 8 Betyg
Total tid 30 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Upptäck den perfekta kombinationen av krispig deg och välsmakande fyllning med denna japanskinspirerade köttpaj, packad med soja och miso.

Ingredienser

2 Portioner
200 g
fyrkantiga smördegsark
1 
ägg
150 g
nötfärs
2 
salladslökar
4 
champinjoner
1 msk
miso
1 msk
socker
1 msk
vatten
1 msk
majsmjöl eller potatismjöl (lös upp med ytterligare en msk vatten)
1 nypa
svartpeppar
Persilja (för dekoration)
Näringsinnehåll (per portion):2.405,8 kJ / 575 kcal
38,8 gFett
27,2 gProtein
36,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1 msk Kikkoman rostad sesamolja150 g nötfärs – 2  salladslökar – 4  champinjoner – 1 msk miso – 1 msk socker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk vatten – 1 msk majsmjöl eller potatismjöl (lös upp med ytterligare en msk vatten) – 1 nypa svartpeppar

Tillagning - fyllning:
Skiva löken och finhacka svampen. Tillsätt Kikkoman sesamolja i en panna och fräs svampen och salladslöken när pannan är varm. När de är mjuka, tillsätt nötfärsen.
När den är kokt, tillsätt miso, socker, Kikkoman sojasås, vatten och svartpeppar. När mison har löst sig och är jämnt blandad, tillsätt stärkelselösningen och blanda allt väl.

Steg 2

200 g fyrkantiga smördegsark

Rulla ut smördegsarken och skär dem i 8 rutor (8 x 8 cm), skär sedan 4 av dem i 4 långa remsor (2 x 8 cm vardera).

Steg 3

1  ägg – 1  Fyllning gjord i steg 1

Pensla alla ytor med ägget. Lägg de 4 remsorna på alla kanter. Lägg fyllningen som förberetts i steg 1 i mitten och pensla kanterna igen med ägget.
Grädda i en förvärmd ugn på 200 °C i 10 minuter. Strö över den hackade persiljan innan servering.

Tips:

Du kan även toppa med gräddfil – det passar bra till Kikkomans sojasås och misoköttfyllning.

Recept-ID: 1290

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 msk Kikkoman rostad sesamolja150 g nötfärs – 2 salladslökar – 4 champinjoner – 1 msk miso – 1 msk socker – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk vatten – 1 msk majsmjöl eller potatismjöl (lös upp med ytterligare en msk vatten) – 1 nypa svartpeppar

Tillagning - fyllning:
Skiva löken och finhacka svampen. Tillsätt Kikkoman sesamolja i en panna och fräs svampen och salladslöken när pannan är varm. När de är mjuka, tillsätt nötfärsen.
När den är kokt, tillsätt miso, socker, Kikkoman sojasås, vatten och svartpeppar. När mison har löst sig och är jämnt blandad, tillsätt stärkelselösningen och blanda allt väl.

200 g fyrkantiga smördegsark

Rulla ut smördegsarken och skär dem i 8 rutor (8 x 8 cm), skär sedan 4 av dem i 4 långa remsor (2 x 8 cm vardera).

1 ägg – 1 Fyllning gjord i steg 1

Pensla alla ytor med ägget. Lägg de 4 remsorna på alla kanter. Lägg fyllningen som förberetts i steg 1 i mitten och pensla kanterna igen med ägget.
Grädda i en förvärmd ugn på 200 °C i 10 minuter. Strö över den hackade persiljan innan servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.