

Gyoza dumplings fyllda med kål och svamp med tranbär
Utveckla dina kunskaper att laga dumplings med dessa festliga “fusionsgyoza” som blandar japanska och europeiska vintersmaker. Fyllda med en blandning av krispig kål och jordnära svampar kombinerat med en syrlig tranbärssås för en läcker säsongsbetonad rätt.
Förberedelse
Steg 1

100 g vitkål – 30 g shiitakesvamp – 30 g enokisvamp – 80 g lök – 2 vitlöksklyftor – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 30 ml rapsolja
Finhacka grönsakerna till fyllningen och stek i olja i ca 10 minuter tills ingredienserna är mjuka. Smaka av med Kikkoman sojasås.
Steg 2

40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 120 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 80 g torkade tranbär – 1 tsk majsstärkelse
Blanda ingredienserna till tranbärssåsen och låt koka upp.
Steg 3

14 Gyoza degark
Fyll degarken med fyllningen från steg 1 och rulla dem till gyoza-dumplings. Lägg dina dumplings i en panna och stek på ena sidan. När de är gyllenbruna, tillsätt lite vatten, täck med lock och låt sjuda i 3-4 minuter. Servera dina färdiga dumplings med tranbärssåsen.
Tips:
Hur man förbereder gyoza dumplings: Lägg fyllningen i mitten av bakelsearket. Vik på mitten. Gör en dragspelsform med de limmade ändarna i den övre delen av dumplingen.
Recept-ID: 1369
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer