Gyoza dumplings fyllda med kål och svamp med tranbär
Gyoza dumplings fyllda med kål och svamp med tranbär

Gyoza dumplings fyllda med kål och svamp med tranbär

4,7 3 Betyg
Total tid 45 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Utveckla dina kunskaper att laga dumplings med dessa festliga “fusionsgyoza” som blandar japanska och europeiska vintersmaker. Fyllda med en blandning av krispig kål och jordnära svampar kombinerat med en syrlig tranbärssås för en läcker säsongsbetonad rätt.

Ingredienser

2 Portioner
14 
Gyoza degark

Fyllning:

100 g
vitkål
30 g
shiitakesvamp
30 g
enokisvamp
80 g
lök
2 
vitlöksklyftor
30 ml
rapsolja

Sås:

80 g
torkade tranbär
1 tsk
majsstärkelse
Näringsinnehåll (per portion):2.721 kJ / 650 kcal
30,4 gFett
79,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g vitkål – 30 g shiitakesvamp – 30 g enokisvamp – 80 g lök – 2  vitlöksklyftor – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml rapsolja

Finhacka grönsakerna till fyllningen och stek i olja i ca 10 minuter tills ingredienserna är mjuka. Smaka av med Kikkoman sojasås.

Steg 2

40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås120 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil80 g torkade tranbär – 1 tsk majsstärkelse

Blanda ingredienserna till tranbärssåsen och låt koka upp.

Steg 3

14  Gyoza degark

Fyll degarken med fyllningen från steg 1 och rulla dem till gyoza-dumplings. Lägg dina dumplings i en panna och stek på ena sidan. När de är gyllenbruna, tillsätt lite vatten, täck med lock och låt sjuda i 3-4 minuter. Servera dina färdiga dumplings med tranbärssåsen.

Tips:

Hur man förbereder gyoza dumplings: Lägg fyllningen i mitten av bakelsearket. Vik på mitten. Gör en dragspelsform med de limmade ändarna i den övre delen av dumplingen.

Recept-ID: 1369

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

100 g vitkål – 30 g shiitakesvamp – 30 g enokisvamp – 80 g lök – 2 vitlöksklyftor – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml rapsolja

Finhacka grönsakerna till fyllningen och stek i olja i ca 10 minuter tills ingredienserna är mjuka. Smaka av med Kikkoman sojasås.

40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås120 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil80 g torkade tranbär – 1 tsk majsstärkelse

Blanda ingredienserna till tranbärssåsen och låt koka upp.

14 Gyoza degark

Fyll degarken med fyllningen från steg 1 och rulla dem till gyoza-dumplings. Lägg dina dumplings i en panna och stek på ena sidan. När de är gyllenbruna, tillsätt lite vatten, täck med lock och låt sjuda i 3-4 minuter. Servera dina färdiga dumplings med tranbärssåsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.