Grillad aubergine med soja-tahin-dressing
Förberedelse
Steg 1
Skölj och skiva auberginerna på längden, strö salt på snittytorna och låt vila i ca 60 minuter. Skölj av saltet och klappa aubergineskivorna torra, grilla dem i en grillpanna utan fett på båda sidorna i ca 4–5 minuter. Arrangera på en tallrik och droppa över olivolja.
Steg 2
Ansa, skölj och hyvla fänkålen tunt. Arrangera den på auberginerna. Ta ur kärnorna ur granatäpplet och lägg dem tillsammans med pistagenötterna och myntabladen ovanpå fänkålen.
Steg 3
Till dressingen: Skala och pressa vitlöken och rör ihop med tahinen, sojasåsen, sirapen och limesaften. Smaka av med peppar, häll dressingen över auberginerna och servera.
Tips
I stället för tahinen kan du ta finmalda sesamfrön.
Recept-ID: 33
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer