

Bakad krossad potatis med soja, citron och ny timjanyoghurt och fetaost
Krispig rostad potatis krossad och ackompanjerad av en saftig fetaost, timjan och citrondipp.
Förberedelse
Steg 1

600 g potatis – ½ tsk salt
Koka potatisen oskalad i saltat vatten. Häll av och torka.
Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och krossa var och en med botten av en burk eller ett glas.
Steg 2

2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 3 msk olivolja – ¼ tsk peppar – ½ citron – ½ msk timjanblad
Riv skalet och pressa juice från citronen.
Blanda Kikkoman sojasås, olivolja, peppar, citronsaft, citronskal och timjan i en skål. Pensla varje potatis med marinaden.
Grädda i 200 °C i ca 30 minuter.
Steg 3

150 g grekisk yoghurt – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ citron – 80 g fetaost – 1 vitlöksklyfta – ½ msk timjanblad
Blanda yoghurten med Kikkoman sojasås, citronsaft, krossad fetaost och en pressad vitlöksklyfta.
Häll såsen över den bakade potatisen. Strö över färsk timjan och citronskal.
Tips:
Du kan byta ut timjan mot dina favoritörter. Rosmarin, mynta eller koriander passar också bra.
Recept-ID: 1306
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer